Zadar

LIJEČNICI IZOSTALI NA NATJEČAJU ZA 40 RUKOVODITELJA

Kadrovsko rasulo u Bolnici: Čulina nije mogao izabrati 8 šefova važnih odjela

Na velikom natječaju za rukovoditelje odjela, poliklinika i službi zadarske bolnice od 40 ponuđenih radnih mjesta liječnicima kojima je to trebao biti (re)izbor na mandat od 4 godine, čak osam odjela ostalo je bez šefova.

Na velikom natječaju za rukovoditelje odjela, poliklinika i službi zadarske bolnice od 40 ponuđenih radnih mjesta liječnicima, kojima je to trebao biti (re)izbor na mandat od 4 godine, čak osam odjela ostalo je bez šefova.

To što se nitko nije javio na natječaj za pojedina rukovodeća mjesta, dobri poznavatelji prilika u Bolnici tumače kao vrhunac kadrovskog rasula kojeg će na kraju platiti pacijenti.

Osobito jer se radi o vitalnim odjelima kao što su Klinička radiologa za koju se znalo da će bojkotirati ovaj natječaj. Tu je i pedijatrija kao kronični problem bezglavosti kojeg nitko od ravnatelja nije u stanju riješiti te očekivan manjak kadrovskog potencijala za rukovoditelja Patologije.

Međutim, zabrinjavajuće je da nije izabran nitko za šefa Onkologije i nuklearne medicine, odjela za patologiju trudnoće, Rodilišta te Poliklinike za službu kirurgije. Alarmantno je da Odjel za urologiju koji slovi po kvaliteti specijalista zbog kojih se dolazi u zadarsku bolnicu, nema šefa. Ravnatelj Željko Čulina morat će imenovati vršitelje dužnosti što će biti još teži posao.

Iznenađenje se dogodilo i kod izbora trojice pročelnika. Ravnatelj Željko Čulina dao je prednost dr. Draženu Zekanoviću u odnosu na dosadašnjeg pročelnika Interne, dr. Daria Nakića. Dosadašnji pročelnik koji je unaprijedio službu Kirurgije, dr. Jaša Pavić pred mirovinu nije se želio kandidirati i to je mjesto zauzeo vrsni torakalni kirurg dr. Ivan Bačić. Na mjestu pročelnika za ginekologiju ostao je dr. Zdenko Matas. Je li imao protukandidata, nije poznato.

Novi šefovi su dr. Domagoj Morović koji će voditi Operacijski blok kirurgije, dok će dr. Luka Matak to biti za operacijski blok kirurgije. Dr. Ivan Rakvin bit će šef Odjela za abdominalnu kirurgiju, a dr. Vedrana Terkeš nova je šefica Odjela za infektologiju.

Dugogodišnja šefica Odjela za neonatologiju, dr. Linda Pavić također se nije javila na natječaj pred mirovinu, a nova je dr. Iva Šokota Mihaljević. Novi mandat su dobili šefovi pravnog i ekonomskog sektora Vedrana Vitlov i Boško Katić.

Danas je na mrežnoj stranici objavljena odluka i popis bolničkih šefova čiji mandat počinje 1. studenog (fotografija dolje).

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA