Zadar

JEDINO RJEŠENJE KOJE NUDE IZ GRADSKE UPRAVE

Kamere umjesto kazne policije i prometnih redara za parkiranje uz City Galleriju

Policija i prometni redari još nisu našli za shodno da riješe situaciju uz tržnicu City Galerije.

Policija i prometni redari još nisu našli za shodno da riješe situaciju uz tržnicu City Galerije.

Ona je opasna za pješake i za vozač, svjesni su toga nositelji EU projekta proširenja Ulice Franje Tuđmana iz gradske uprave u kojoj još ništa nisu poduzeli. Na početku žute trake koja služi za interventni promet, piše BUS, zbog čega mnogi vozači misle da je tu i dalje fantomska autobusna stanica pa se zaustavljaju dok nema autobusa koji nikad neće ni doći. Ali zato dolaze vozila iz kojih im trube i moraju ih zaobilaziti.

Osim što je  proširenje Tuđmanove loše izvedeno, robovanje EU standardima na naš način dovelo je do toga se na pješačkoj stazi iscrta bicilistička koju koriste i romobilisti ali i vozači auta da bi došli do željenog parkirnog mjesta na nogostupu.

I to se ponavlja iz dan zbog čega je očito da nema kažnjavanja, koliko god se pozivali prometni redari i policija.

Prometni redari su vidljivi samo na Ravnicama gdje ispisuju kazne za pauk službu. Na Relji ih nitko nije do sad vidio.

I neće, jer će oni jednog dana nadzirati one koji krše prometna pravila, samo preko kamera.

Proizlazi to iz nepotpisanog odgovora Odjela za komunalne poslove prema kojem su kamere rješenje za sve prometne probleme.

„Odsjek za prometno redarstvo i njena četiri prometna redara dodatna su podrška nadležnim službama u nadzoru prometa u mirovanju na cijelom području grada Zadra. Voditelj službe prometnog redarstva organizira postupanje i na usluzi smo sugrađanima konkretnim reakcijama u gotovo svim dijelovima grada pa i na toj lokaciji, za koju je konačno rješenje postavljanje kamera", navodi se u tom odgovoru u kojem nije napisano ime voditelja Odsjeka prometnog redarstava Hrvoja Marića.

Pitali smo i zbog čega redari nemaju svoje vozilo kao u drugim manjim sredinama na kojem će pisati naziv te službe koja je terenska.

Dobili smo ovaj odgovor: Sve službe Grada imaju obvezu upravljati vozilima na optimalan način i učinkovito. U slučaju da se pokaže opravdanim nakon analize, moguće je i postavljanje dodatnih oznaka na vozilima.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA