Zadar

BILO JE NEMOGUĆE NE PRIMIJETITI GA

Kapetan ispričao kako je došlo do poziva dječaku Hrvoju na brod Lastovo

Hrvoje je došao s darovima, poklonio je kapetanu majicu s motivom Oliba, crtež broda Lastovo, a ni djeca nisu otišla praznih ruku

Mali Hrvoje i njegova ekipa svaki su dan dva mjeseca na Olibu dočekivali Jadrolinijin brod Lastovo, a jednog dana kapetan Igor Bačić pozvao ih je na brod te tim potezom oduševio djecu, ali i cijelu Hrvatsku. Kapetan je za Dnevnik.hr ispričao kako je sve započelo.

Bačić je na godišnjem odmoru koji provodi s obitelji na Hvaru i opet je na brodu, jer kako kaže, on bez broda - ne može.

- Hrvoje je s majkom i psom svaki dan dolazio na rivu i tu nas dočekivao i ispraćao. Odmah smo ga primijetili jer je bio nemoguće ne uočiti taj dirljiv prizor mališana koji nam maše. Već nakon par dana počela je ta naša komunikacija. On bi mahao, a mi bismo uzvraćali s brodskom sirenom.

S vremenom Hrvoju su se počela pridruživati i druga djeca koja bi doslovno dva puta dnevno, jurila mokra i bosa s plaže kako bi mahala ovom brodu.
Tako se javila i ideja da te predivne mališane pozovu na brod, a kada su im rekli te vijesti da će sljedećeg dana doći u posjet sreća je bila neopisiva, čula se samo vriska, a raskolačili su oči kao da idu na put u svemir.

Hrvoje je došao s darovima, poklonio je kapetanu majicu s motivom Oliba, crtež broda Lastovo, a ni djeca nisu otišla praznih ruku, bilo je tu brojnih darova i za njih. No, sve to palo je u drugi plan kada je maleni 4-godišnji Hrvoje sjeo za kormilo broda, a neizmjerna sreća u dječačkim očima pojavila se kada je čuo da i on smije zatrubiti brodskom sirenom.

"U prvi trenutak kada se začula brodska sirena Hrvoje nije bio ni svjestan da je on uspio proizvesti taj zvuk, a kada je shvatio bio je neizmjerno sretan", ispričao je Bačić, koji u Jadroliniji radi 20 godina, a od toga je sedam godina zapovjednik broda.

Ljetni mjeseci su mu najdraži, a ovom poslu najviše voli ovakve trenutke s djecom koje ih neizmjerno raduju. Na upit je li kao dječak sanjao da će biti kapetan broda rekao nam je da ta ljubav između njega i brodova postoji od malih nogu, a godinama je sve veća i veća.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA