Zadar

IZBOR RAVNATELJA PARKA PRIRODE VRANSKO JEZERO

Katičin ima 2 protukandidata, među njima je Mršić

U prostorijama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u Zagrebu jučer su održani razgovori s kandidatima za ravnatelja Javne ustanove Park prirode Vransko jezero.

U prostorijama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u Zagrebu jučer su održani razgovori s kandidatima za ravnatelja Javne ustanove Park prirode Vransko jezero.

Ministarstvo je objavilo inicijale kandidata među kojima nema "AP". Šalu na stranu, kandidati su M.Š., K.D., Ć.D.M., a nema sumnje kako iza ovih inicijala stoje bivši državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i aktualni predsjednik biogradske organizacije HDZ-a Šime Mršić, dosadašnji ravnatelj u dva mandata Danijel Katičin te njegova kolegica Maja Ćuže Denona, koja je stručna voditeljica u Parku prirode Vransko jezero.

Na temelju rezultata provedenog intervjua povjerenstvo će predložiti kandidata za imenovanje ministru gospodarstva i održivog razvoja D.A. (Davor Filipović). Naime, za razliku od nekih ustanova, odluka u ovom slučaju nije na članovima Upravnog vijeća. UV je samo raspisao javni natječaj, a sva daljnja procedura je na Ministarstvu koje bi odluku o novom ravnatelju trebalo donijeti najkasnije u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava. Natječaj je, podsjetimo, raspisan 18. siječnja s rokom prijave od 8 dana.

Dosadašnjem ravnatelju Danijelu Katičinu posljednji je mandat istekao u kolovozu prošle godine pa trenutno ovu javnu ustanovu vodi kao vršitelj dužnosti. U toj je ulozi otvorio BioSferu - moderni turistički centar na mjestu ruševne dvokatnice u samom centru grada, a koji bi za Uskrs trebao ponovno otvoriti svoja vrata. Jedan od uzvanika svečanog otvorenja bio je njegov trenutni protukandidat Šime Mršić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA