Sport

ANTE RUBEŠA IZNIO NOVA SAZNANJA O TROŠKOVIMA

KK Zadar istovremeno plaćao hotele u Poreču i Zadru, neki igrači nisu ni bili tamo?

Kevonu Harrisu klub je plaćao smještaj u zadarskom hotelu, istovremeno dok je bio na pripremama u Poreču, gdje mu je također plaćan, i to po dvostruko jeftinijoj cijeni

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša danas je pozvao novinare kako bi prezentirao nova saznanja oko plaćanja astronomskih cijena smještaja košarkašima KK Zadar prošlog ljeta. Kaže kako ga je nakon izlaska u javnost kontaktiralo nekoliko igrača čija su imena na računima, s tvrdnjom kako u hotelu nisu bili ili su bili vrlo kratko.

- Što je bivši direktor radio možemo najlakše vidjeti po računima za Kevona Harrisa, igrača koji je došao na pripreme i za kojega je u Zadru izdan račun od 27. kolovoza do 14. rujna. Međutim, isti igrač s momčadi je u tom vremenu, od 3. do 9. rujna, bio na pripremama u Poreču i za njega je i tamo izdan račun, što znači da je navodno istovremeno boravio u dva hotela. Pritom, puni pansion u Poreču u hotelu s pet zvjezdica klub je stajao 748 kuna, a svaki u Zadru polupansion s doručkom 1.875 kuna, naveo je Rubeša.

Jedan od igrača, kojemu nije htio reći ime (ali naslućuje se da se radi o Antoniju Jordanu), rekao je da je u hotelu bio jedan dan, a plaćeno je 20 dana. Za smještaj juniora koji inače živi u Đačkom domu za 600 kuna mjesečno također je plaćeno 70 tisuća kuna.

Rubeša je upozorio i na situaciju u kojoj su se našli juniori, kada im je rečeno da zbog 7.000 kuna troška neće moći ići na turnir u Mađarsku. Direktor Žilavec je, kaže Rubeša, odbio dati 3.000 kuna za ručak a u istom vremenskom razdoblju platio je, kako kaže „fantomskoj udruzi" International Police Association (IPA) oko 30 tisuća kuna za tiskanje edukativnih brošura za učenike.

- Moje mišljenje je da se do sada novac razbacivao. To je bezobrazno i kriminalno i to će sada prestati, najavio je Rubeša.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA