Zadar

POTPISAN UGOVOR I NAJAVLJENA POMOĆ

Kolan dobiva sigurnu opskrbu vodom, Pag obnovu kanalizacije

Izgradnjom dodatne vodospreme Kolan 2 kojoj će se kapacitet utvrditi kroz analizu potreba i hidraulički proračun povećat će se sigurnost opskrbe u naselju Kolan i osigurati dovoljni kapacitet vode za potrebe postojećih i planiranih gospodarskih objekta

U Kolanu na Pagu sklopljen je i potpisan Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije na području vodoopskrbnog sustava Pag koji je temelj za kvalitetnu opskrbu vodom na području ove općine. Ugovor je u ime Hrvatskih voda potpisao zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović i u ime Komunalnog društva Pag direktor Ante Čemeljić. Događaju su nazočili župan Božidar Longin sa suradnicima, načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, voditeljica vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog Jadrana Irina Putica te predstavnici komunalnih društava lokalnih samouprava.

- Voda je ključ života, bez dovoljno pitke vode nema razvoja, nema novih turističkih zona. U Kolanu i Mandrama raste broj stanovnika, a samim time i potreba za vodom i vodnom infrastrukturom, stoga je ovaj današnji ugovor temelj za daljnje aktivnosti i itekako je važan, rekao je načelnik Općine Kolan Marin Pernjak dodajući kako je na samom početku mandata uvidio da ova općina nema stalnog isporučitelja vode.

Istaknuvši kako Kolan nikada nije imao ovako dobrog i aktivnog načelnika, župan Božidar Longin posebno je pohvalio njegova nastojanja da se žiteljima ove općine poboljšaju infrastrukturni uvjeti stanovanja i življenja.

- Otok Pag bogat je vodom, no činjenica jest i da su potrebe u ljetnim mjesecima izuzetno velike zbog velikog broja gostiju, kao i hrvatskih građana koji ovdje imaju svoje vikendice.Također, Općina Kolan na svom području ima i jake gospodarske subjekte, a vjerujemo da će ih biti i još, za čije poslovanje je velika količina vode ono bez čega se ne može, rekao je Longin.

Izgradnjom dodatne vodospreme Kolan 2 kojoj će se kapacitet utvrditi kroz analizu potreba i hidraulički proračun povećat će se sigurnost opskrbe u naselju Kolan i osigurati dovoljni kapacitet vode za potrebe postojećih i planiranih gospodarskih objekta na prostoru Sveti Duh i Slatina.

Direktor Dujmović u pratnji župana Longina posjetio je Grad Pag, gdje je najavio kako će Hrvatske vode s milijun kuna pomoći izgradnju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran" s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja nakratko zaustavljena.

- Radi se o važnom projektu za Grad Pag jer je postojeći kanalizacijski sustav zastario i potrebno ga je mijenjati, rekao je direktor Komunalnog društva Pag Ante Čemeljić.

Potom su obišli rivu u Pagu gdje se dijelom, na strani stare rive urušio obalni zid.

- Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna, najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA