Zadar

POSJET GRADU I ŽUPANIJI

Konzul zainteresiran za učenje talijanskog u školama

U susretu s pročelnicom Katarinom Miletić u Zadarskoj županiji izrazio je interes za prioritetne razvojne projekte Zadarske županije u kojima se talijanske tvrtke mogu uključiti, ali i za provedbu obrazovnih programa učenja talijanskog jezika u školama Zadarske županije

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci David Bradanini jučer je boravio u službenim posjetima Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Uz isticanje potrebe za jačom gospodarskom suradnjom govorilo se i o učenju talijanskog jezika u školama.

U susretu s gradonačelnikom Dukićem generalni konzul posebno je pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju na polju odgoja i obrazovanja, posredovanjem Zajednice Talijana u Zadru, koja je rezultirala otvaranjem talijanskog dječjeg vrtića Pinocchio u Zadru. Ponudio je potporu Konzulata i u smislu poticanja ranog učenja talijanskog jezika u osnovnim školama, kao drugog stranog jezika.

U susretu s pročelnicom Katarinom Miletić u Zadarskoj županiji izrazio je interes za prioritetne razvojne projekte Zadarske županije u kojima se talijanske tvrtke mogu uključiti, ali i za provedbu obrazovnih programa učenja talijanskog jezika u školama Zadarske županije. Zahvalio je na informacijama te naglasio da će generalni konzulat u Rijeci biti na raspolaganju za daljnje kontakte na razvoju međunarodne regionalne suradnje s talijanskim regijama.

Zadarska županije je pokrenula zakonsku proceduru povezivanja s regijom Veneto, ali zbog pandemije COVID-a u objema državama aktivnosti su prestale. Obje strane izrazile su nadu da će se ovaj sporazum potpisati na proljeće ove godine.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA