Zadar

OBJAVLJENA ODLUKA

Korisnicima privatnih domova po 800 kuna mjesečno

Pravo na novčanu pomoć ne ostvaruju oni korisnici čiji smještaj financira nadležno Ministarstvo ili Centar za socijalnu skrb.

Zadarski župan Božidar Longin donio je odluku kojom će se smještaj starijih i nemoćnih osoba u privatnom smještaju za 2022. godinu sufinancirati s 800 kuna mjesečno, umjesto s 500 kuna kao prijašnjih godina.

Prema odluci objavljenoj u novom broju Službenog glasnika Zadarske županije, pravo na novčanu pomoć ostvaruju starije i nemoćne osobe smještene u privatnom smještaju na području Zadarske županije koji uredno posluje, ima licencu i nema prijavu na nezakonitost u radu ili neuvjetan smještaj korisnika. Pravo na novčanu pomoć ne ostvaruju oni korisnici čiji smještaj financira nadležno Ministarstvo ili Centar za socijalnu skrb.

Novčana pomoć iznosi 800 kuna po korisniku mjesečno u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine. Nakon početnog odobrenja svaki sljedeći mjesec bit će potrebno priložiti zahtjev i kopiju potvrde o iznosu uplaćenom na bankovni račun privatnog smještaja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA