Kultura

OD 5 DO 18 GODINA

Kreativne radionice za djecu na Zadar Organ Festivalu

Pedagoginje pozivaju mlade koji idu u glazbene škole i već imaju svoje komorne ansamble da se prijave zajedno i omoguće svom sastavu inspirativno iskustvo muziciranja s orguljama

Otvorene su prijave za treće izdanje Kreativnih radionica za djecu i mlade koje će se i ove godine održati u sklopu Zadar Organ Festivala. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Kao i lani, nudi se širok spektar kreativnih sadržaja koji će djeci i mladima omogućiti izražavanje kroz različite oblike umjetnosti, ali i razvijanje divergentnog razmišljanja te umjetničkih i tehničkih vještina.

Od 16. do 22. kolovoza, orguljašice Tjaša Drovenik Adamec i Tea Kulaš vodit će glazbene radionice, odnosno individualne satove orgulja i komorne glazbe koji će se u jutarnjim satima održavati u Glazbenoj školi „Blagoje Bersa" Zadar. Za ove satove namijenjene djeci i mladima od 5 do 18 godina poželjno je iskustvo odnosno glazbena naobrazba, bilo na orguljama, klaviru ili nekom drugom instrumentu.

Pedagoginje pozivaju mlade koji idu u glazbene škole i već imaju svoje komorne ansamble da se prijave zajedno i omoguće svom sastavu inspirativno iskustvo muziciranja s orguljama - kraljicom instrumenata - kao i mogućnost javne prezentacije rada na koncertu koji će se održati 22. kolovoza. Tad će se održati i izložba koja će nastati na grupnoj likovnoj radionici s temom zvuka, otvorenoj za prijavu djeci i mladima u dobi od 5 do 20 godina. Na likovnoj će se radionici polaznici baviti istraživanjem mogućnosti likovnog oblikovanja u različitim, kombiniranim tehnikama pod vodstvom slikarice Bojane Vukojević.

U školu dokumentarnog i eksperimentalnog filma, koja će se održati od 14. do 22. kolovoza, mogu se prijaviti maštoviti pojedinci od 12 do 20 godina. Razvoj scenarija, produkcijska razrada, snimanje i montaža, pod vodstvom mentora Tome Zidića i Anje Koprivšek, odvijat će se na otvorenome i u prostorima Glazbene škole „Blagoje Bersa" Zadar. Prezentacija filmova održat će se 22. kolovoza.

Više informacija se može pronaći na web stranici Zadar Organ Festivala - www.zadarorganfestival.com - gdje se nalazi i službeni obrazac za prijavu, koja je moguća do 13. kolovoza 2021. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA