SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 11554File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '11554', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Kredit je zadužio zadarsku publiku koja je otplatila pravi kazališni doživljaj - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

FOTO: PREMIJERA U HNK ZADAR NA KRAJU GODINE

Kredit je zadužio zadarsku publiku koja je otplatila pravi kazališni doživljaj

Predstava odbojnog naslova Kredit pretvorena je u pravo zaduženje kazališne publike za jedan izvanredan kulturni doživljaj.

Predstava odbojnog naslova "Kredit" pretvorena je u pravo zaduženje kazališne publike za jedan izvanredan kulturni doživljaj.

U HNK Zadar sinoć je premijerno izvedeno djelo suvremenog katalonskog dramatičara Jordi Galcerana te je nagrađeno velikim pljeskom i oduševljenjem na licima publike.

Kredit u režiji Nenni Delmestre i izvrsnoj izvedbi glumaca Davora Jureška i Alena Liverića, dar je HNK Zadar na kraju još jedne godine koja je silom prilika prorijedila redove u gledalištu. Tim više je bila privilegija uživati u predstavi dvojice vrsnih glumaca koja je samo podijelila publiku u tome tko je bio bolji.

Alen Liverić u ulozi nabrijanog bankarskog menadžera ili Davor Jureško kao ostarjeli, ali mudar klijent. Obojica su prepoznatljiv dio hladne zbilje suvremenog (pre)življenja koja dobiva svoje posljedice u pravoj obiteljskoj drami.

To su ti odnosi koje u svom kazališnom izričaju ističe redateljica iz Splita. Nenni Delmestre uspjela je uz dvojicu sjajnih zadarskih glumaca u sat i 15 minuta ispričati priču koja niti u jednom trenutku nije prelazila u dosadu niti prazan hod. Uz zvuk kojeg je zadarski glazbenik Ivan Ivić kreirao svojom pijanističkom izvedbom u pozadini.

Autor: Jordi Galceran
Režija: Nenni Delmestre
Prijevod: Nenni Delmestre
Scenografija: Lina Vengoechea
Kostimografija: Lina Vengoechea
Oblikovanje svjetla: Branimir Bokan
Inspicijent: Mimi Zadarski
Fotograf predstave: Željko Karavida K&K

Ekipa je bila mala, ali uigrana, a zadarska publika će ponovno doći po Kredit 27. i 28. siječnja, ali u zadarsko kazalište. Do tada mogu vidjeti atmosferu sinoćnje premijere, koju nije propustio ni gradski financijer Ivan Mijolović, u fotogaleriji Saše Ćuke.

Premijera predstave "Kredit"
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA