Zadar

TKO JE OZNAČIO GRADILIŠTE UZ CITY GALERIJU?

Lavčević pustio EVN da ugrađuje cijevi za plin

Tri dana nakon što je 26. srpnja zatvorena druga dionica Ulice Franje Tuđmana od raskrižja Puta Stanova do Sv. Ivana, EVN je prijavio radove na ugradnji cjevovoda za plin.

Tri dana nakon što je 26. srpnja zatvorena druga dionica Ulice Franje Tuđmana od raskrižja Puta Stanova do čempresa uz crkvu Sv. Ivana, EVN je prijavio radove na ugradnji cjevovoda za plin.

Praktički na tom dijelu ceste, odnosno zatvorenom kolničkom traku ne radi se proširenje Tuđmanove nego ugradnja plinovoda. Za EVN radi njihov izvođač - Grbić graditeljstvo. Oni rade po svom ritmu.

Oni su na tom istočnom završetku gradilišta postavili svoju ploču, tako da neupućeni ne mogu ni znati da se radi na proširenju Tuđmanove ulice. Investitor Grad Zadar postavio je table gradilišta na dva mjesta, a ono je dugo 890 metara, a otvoreno je prije dva i po mjeseca. Nositelj radova je Lavčević koji nije vidljiv na ovom dijelu gradilišta gdje su strojevi i radnici Grbića.

EVN je iskoristio situaciju pa o trošku Grada Zadra, ugrađuje i spaja plinsku mrežu.
Oni neće morati vratiti kolnik u prvobitno stanje kao što su to nedavno radili na Ulici uz Ljepoticu ili Putem Stanova kako bi na plin spojili nove građevine.

To je đentlmenski dogovor s izvođačem radova koji je uveden u posao i Lavčević je zapravo sada posjednik gradilišta, rekli su nam nadležni iz Grada Zadra koji je nositelj tog EU projekta.

Što je s ostalima vlasnicima komunalne infrastrukture?

Kolektor je proveden i kanalizacija se ne dira, vodovodne cijevi će se mijenjati o trošku projekta, a Elektra je pozvana da riješi svoje kablove koji su nisko postavljene, doznajemo od investitora kojem dolaze na naplatu građevinske situacije kao i nepredviđeni troškovi. Lavčević je od Grada dobio posao za 18.070.294 kuna (bez PDV-a) i s rokom od 11 mjeseci. Dva mjeseca su održavali ritam koji je ovaj mjesec pao što je vidljivo i na ovom dijelu gradilišta.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA