Zadar

POLAGANJE VIJENACA NA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Letinić: Zašto se Dukić i Longin ne ugledaju na Plenkovića?

I ove je godine na Dan antifašističke borbe na vidjelo izašla razjedinjenost u Zadru.

I ove je godine na Dan antifašističke borbe na vidjelo izašla razjedinjenost u Zadru.

Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin sa svojim su suradnicima položili vijenac na spomen ploči na Narodnom trgu, dok se pozivu Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra, čiji članovi vijence polažu na spomen obilježju sa zvijezdom na Gradskom groblju, ponovno nisu odazvali. 

- Neka se ugledaju na Andreja Plenkovića i Vladu koja je već drugu godinu zaredom organizator obilježavanja Dana antifašističke borbe u Spomen-parku Brezovica, poručio je predsjednik udruge Miljenko Letinić dodajući kako bi oni došli na Narodni trg kad bi se predstavnici gradske i županijske vlasti odazvali njihovom pozivu na polaganje vijenaca na spomen obilježju partizanima: palim borcima za slobodu grada Zadra.

Na Gradskom groblju danas je pak, kako nije iz redova vladajuće stranke, bio predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić (nezavisni), u pratnji gradskih vijećnika SDP-a, Daniela Radete, Irene Dragić i Danijele Vukoše te predstavnika njihove županijske organizacije, Jure Zubčića, Vedrane Mišković i Dejana Hartmana.

Inače, Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica pored Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA