SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 9461File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '9461', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Lignum će zapuštene poslovne prostore pretvoriti u stanove za studente - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ODLIČNA IDEJA I LOKACIJA NA PROSTORU TIZ-A

Lignum će zapuštene poslovne prostore pretvoriti u stanove za studente

Zadarski Lignum u čijem je vlasništvu garaža TIZ-a, uz koju se nalazi nikad korištenih 10 poslovnih prostora, prenamijenit će ih u male stanove koje će iznajmljivati studentima.

ZADAR - Zadarski Lignum u čijem je vlasništvu garaža TIZ-a, uz koju se nalazi nikad korištenih 10 poslovnih prostora, prenamijenit će ih u male stanove koje će iznajmljivati studentima.

- Dobili smo građevinsku dozvolu za prenamjenu i dizanje još jedne etaže. Od nje smo odustali pa moramo mijenjati važeću građevisku dozvolu kako bismo s radovima na preuređenju počeli ove jeseni. Za iduću akademsku godinu, stanovi će biti spremni za iznajmljivanje i iz njih nitko neće tjerati studente zbog turista, doznajamo od Ivana Jurjevića, suvlasnika obiteljske tvrtke Lignum.

Garaža TIZ-a otvorena je prije 10 godina. Poslovni prostori, koji se nalaze sa stražnje strane, prema Ljepotici, nikada nisu stavljeni u funkciju, zapušteni su. Ideja o prenamjeni u stanova za studente odlična je i samom lokacijom koja je u blizini Novog kampusa. Najam, prema najavi Jurjevića, neće biti skuplji u odnosu na stanarinu koju studenti sada plaćaju za stanove u kojima malo tko može dočekati ljetne ispitne rokove.

U Zadru se sve više poslovnih prostora prenamjenjuje u turističke apartmane u sklopu stambenih zgrada. Ovaj potez Lignuma ima dvostruki značaj - podizanje studentskog standarda tako što vrlo brzo neće biti prizora niza zapuštenih prostora.

Na području TIZ-a, koje kao stambeno-poslovno naselje još uvijek nije zaživjelo, ostala je još jedna parcela za gradnju i to u vlasništvu Lignuma. Na tom je terenu bio pogon nekadašenje tekstilne industrije - pogon čaraparnice kojeg je autor Detaljnog plana uređenja (DPU je stavljen izvan snage) Nikola Bašić želio uklopiti u svojoj viziji TIZ-a na kojem je trebao biti izgrađen i poslovni toranj od 16 katova. Posljednji pogon Kidriča je srušen, teren se održava, a Lignum koji je odustao od svojih investicijskih planova, daje ga na prodaju.

Poslovni prostori uz garažu TIZ-a
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA