SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713823200 AND gallery_id = 12484File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713823200, '12484', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Lili nanjušila heroin u dječjoj sjedalici, u kući na otoku otkriveno 10 kilograma marihuane - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ZADARSKA POLICIJA ODRADILA DVIJE VELIKE ZAPLJENE

Lili nanjušila heroin u dječjoj sjedalici, u kući na otoku otkriveno 10 kilograma marihuane

U naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje s 534 grama heroina, 1.080 grama praškaste tvari nepoznatog sastava, za koju se sumnja da se radi o punilu za povećanje mase droge

U zadarskoj policijskoj upravi danas su predstavili rezultate dviju akcija u posljednja dva dana, u kojima su zaplijenili veliku količinu heroina i marihuane. Voditelj Odjela kriminaliteta droga Miki Zrilić opisao je kako je u prvoj od njih policija u BMW-u kod Posedarja zatekla 26-godišnjaka bez identifikacijskih isprava. Provjerom je utvrđeno kako se radi osobi s riječkog područja s prethodno počinjenim kaznenim djelima iz područja kriminaliteta. Nakon ishođenja nalaza na scenu je stupila belgijska ovčarka Lili, koja je pozitivno reagirala na pretragu vozila.

- U naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje s 534 grama heroina, 1.080 grama praškaste tvari nepoznatog sastava, za koju se sumnja da se radi o punilu za povećanje mase droge, naveo je Zrilić.

Pronađena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić". Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. - zadržan u Istražnom zatvoru.

Tijekom 2022. godili policijski službenici Policijske uprave zadarske otkrili su 138 kaznenih djela za koja je prijavljeno 63 počinitelja od čega 60 za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i 3 za kaznena djela Omogućavanje trošenja droga. Također evidentirano je i 205 prekršaja iz domene kriminaliteta droga za koje je prijavljeno isto toliko počinitelja (184m/21 ž).

Načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar Romano Landeka potom je prezentirao otkriće sa jednog zadarskog otoka. Temeljem provedeni istražnih radnji pretražili su stan na otoku i u njemu pronašli 41 staklenku s ukupno 3.840 grama marihuane i 12 PVC vreća sa 6,4 kilograma, odnosno ukupno preko 10 kilograma „trave".

Senzaciju je izazvala i staklenka Zvijezda majoneze, u kojoj je bio zeleni namaz.

Sumnja se da se radi o mješavini marihuane i svinjske masti, a ona se vjerojatno koristi kao krema za kožu, a možda i za jelo, „kako tko preferira u alternativnoj medicini". Načelnik PU zadarske rekao je kako do sada nisu imali ovakav nalaz te će tvar također poslati u Centar za forenzična ispitivanja na testiranje.

Velika zapljena marihuane i heroina
Foto: 057info (L. P.)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA