Zadar

OBAVEZA ZA KONTEJNERSKI TERMINAL U GAŽENICI

Lučka uprava duguje Gradu 3.4 milijuna kuna za komunalni

Iz izvještaja revizije poslovanja Lučke uprave Zadar (LUZ) u 2019. godini doznajemo kako postoji dug prema Gradu Zadru u iznosu od 3.4 milijuna kuna.

ZADAR- Iz izvještaja revizije poslovanja Lučke uprave Zadar (LUZ) u 2019. godini doznajemo kako postoji dug prema Gradu Zadru u iznosu od 3.4 milijuna kuna. Radi se o kamatama na komunalni doprinos u iznosu od 14.3 milijuna kuna za kontejnerski terminal koji je u Gaženici spreman za novog koncesionara.

Komunalni doprinos obračunat je temeljem triju građevinskih dozvola za projekt Kontejnerskog terminala u iznosu od 14,32 miljuna kuna. Lučka uprava nije ga platila Gradu Zadru, što im je zakonska obaveza protiv koje se bunio tada novi ravnatelj Robert Škifić kao i pojedini članovi Upravnog vijeća LUZ-a, jer su smatrali da će Grad Zadar imati veliku korist od tog ulaganja kreditnog novca uz jamstvo Države. Ali na to nije pao Branko Dukić, kao novi gradonačelnik i njegove su službe tražile da LUZ plati komunalni doprinos te su im poslale opomenu.

Nakon toga je potpisan Sporazum o obročnoj otplati duga. Krajem 2017. godine podmirene su obveze po osnovi glavnice duga po dvama obračunima komunalnog doprinosa. Iznos od 10.265.643,00 kuna Gradu je uplatilo Ministarstvo mora. Međutim, LUZ je zatražila poništenje treće građevinske dozvole, a što je bila osnova za poništenje dijela obračuna komunalnog doprinosa. U Gradu Zadru to je prihvaćeno kao božićni dar Lučkoj upravi u 2017. godine.

Rješavanje preostalog dijela obveze prema Gradu Zadru iznosa od 3.444.563,51 kuna regulirat će se naknadno - postupak u tijeku, navodi se u izvještaju revizije, objavljenog krajem lipnja. Kada i kako, znaju Škifić i Dukić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA