Zadar

O KADROVIRANJU I NATJEČAJIMA ZA POSAO

Lukić: Ne postoji agencija za zapošljavanje

Čini mi se da je gospodin Čerkuč samo željan moje pažnje još malo dok mu mandat traje, kaže Lukić

Vedrana Mišković (SDP) pitala je na sjednici Županijske skupštine kakav je plan zapošljavanja u Zadarskoj županiji, s obzirom da se na mjesta višeg referenta mogu javiti i prvostupnici socijalne pedagogije. Hoće li to dovesti do toga da takvi „stručnjaci" dozvole za gradnju kuča, pitala je Mišković.

Župan Božidar Longin odgovorio je kako je na takva mjesta, nažalost, nemoguće dobiti građevince, jer su traženi na tržištu rada i za puno bolje plaćene poslove. Na ovaj način želio se otvoriti prostor za zapošljavanje mladih, ambicioznih ljudi.

Davor Čerkuč je bio još izravniji te je pitao župana je li istina da postoji agencija za zapošljavanje Mate Lukića, koji se otvoreno hvali da je zaposlio stotine ljudi, a onda kada se dogode problemi kao u hitnoj pomoći može li se reći da je župan kriv jer je imenovao članove Upravnog vijeća.

Župan je odgovorio da ne postoji nikakva agencija Mate Lukića za zapošjavanje, a on se ne smatra odgovornim za smjenu tadašnjeg ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu niti želi komentirati sudske sporove.

Čerkučevu izjavu komentirao je i Mate Lukić, koji je rekao da je on opsjednut zapošljavanjima i prijavama na na visokopozicionirana dužnosnička mjesta, na koja se javljao.

- On misli da to funkcionira kao u Općini Stankovci u kojoj je zaposlen nakon što su njegovi došli na vlast. U isto vrijeme spreman je dati ruku i podržati našoj koaliciji što god treba. On i njegovi "nezavisni" razlog su zbog kojeg mladi i nezaposleni napuštaju ovu županiju. Tužno je to čuti od jednog starijeg čovjeka koji bi trebao biti primjer mlađima, kaže Lukić, dodajući kako župana viđa češće Čerkuč nego on, koji ga je posljednji put vidio na otvorenju Providurove palače.

Kaže kako takvu izjavu nikada nije dao, nego ju je i sam pročitao negdje.

- Čini mi se da je gospodin Čerkuč samo željan moje pažnje još malo dok mu mandat traje.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (22)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA