Zadar

BAHATI UGOSTITELJI KRIVI ZA LOŠ IMIDŽ?

Lukić pitao zašto je Zadar najskuplji grad

Gradonačelnik Dukić rekao je da su i njega iznenadili napisi o skupoći grada, pogotovo jer grad ima dosta niske cijene davanja za građane i poduzetnike

Mate Lukić (HSP) pitao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Branka Dukića planira li poduzeti nešto nakon što je objavljeno da je Zadar najskuplji grad u Hrvatskoj i jedan od tri najskuplja u Europi.

- S djetetom sam izašao u grad i mali sladoled, radler i sok platio 80 kuna. Što to naš grad nudi da nabijamo cijene? Ne obraćam se zbog svoj ugostitelja, nego onih pohlepnih i bezobraznih koji se onda nakon sezone pitaju zašto nam je prazan grad. Neki od njih su mladencima dan prije vjenčanja podignuli cijenu sjedalice za 20 ili 30 eura dan prije vjenčanja. S tim ljudima treba sjesti i objasniti da rade štetu cijelom gradu, rekao je Lukić.

Gradonačelnik Dukić rekao je da su i njega iznenadili napisi o skupoći grada, pogotovo jer grad ima dosta niske cijene davanja za građane i poduzetnike. 

- Komunalna naknada je značajno jeftinija nego u Zagrebu i Osijeku, odvoz smeća među najpovoljnijim, cijene autobusnih karata se nisu mijenjale od 2005., parking je u sredini, vrtić među najpovoljnijima, koncerti tijelom ljeta subvencionirani ili besplatni, kazalište među najjeftinijima, sportske aktivnosti većinom subvencionirane... Sad, zašto kilo pomidora košta 15 kuna možda nam vijećnica Dunatov može objasniti, zašto je rižot 130 kuna, zašto su cijene najma takve, možda nam može objasniti Radeta kao predsjednik fiktivne udruge iznajmljivača, odgovorio je Dukić.

PRIKAŽI KOMENTARE (31)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA