Zadar

ZAŠTO COVID POTVRDE NISU POTREBNE U DRUGIM MJESTIMA?

Lukić traži uklanjanje ograde na Adventu: Posjećenost je mizerna, ugostitelji se žale

Bivši voditelj gradske postrojbe Civilne zaštite Mate Lukić je kao HSP-ov gradski vijećnik zatražio danas od Grada, koje je suorganizator manifestacije zajedno s gradskim tvrtkama, ukidanje Covid potvrda za ulazak na manifestaciju Advent u Zadru.

Bivši voditelj gradske postrojbe Civilne zaštite Mate Lukić je kao HSP-ov gradski vijećnik zatražio danas od Grada, kao suorganizatora manifestacije zajedno s gradskim tvrtkama, ukidanje Covid potvrda potrebnih za ulazak na manifestaciju Advent u Zadru.

- Ako sajam u Benkovcu može posjetiti tisuće ljudi, ako na Adventu u Biogradu ne treba potvrda, zašto se to onda prakticira u Zadru. Posjećenost Adventa je mizerna, zakupci kućica se žale i ogorčeni su. Platili su velike novce za zakup kućica, a sada ne mogu zarađivati. Kako će platiti zaposlenike? Koja je razlika između kafića u gradu i Adventa? Nema je! Ovo je glupo! Onaj tko je to smislio, bio to Mario Paleka ili Tomislav Letinić, nek izvoli to danas riješiti!, istaknuo je Lukić dodajući kako je nekidan imao namjeru samo proći preko Trga pet bunara, bez zaustavljanja na Adventu, ali je u tome zaustavljen od ljudi koji ne nose nikakve oznake.

Istaknuo je kako vjeruje u pandemiju i cjepivo, ali:

- Neka se nađe kompromis, ovo je totalno glupo. Građani ne mogu osjetiti duh Božića. Stavite potvrde samo kad su koncerti, poručio je Lukić.

Odgovorio mu je gradonačelnik Branko Dukić:

- Moramo se ponašati u skladu s epidemiološkim mjerama kao okupljanje od preko 100 ljudi. Svi koji su uzeli kućicu znali su što potpisuju i da preuzimaju rizik ako se ekstra nešto dogodi. Ove godine imamo pet tisuća mrtvih više u odnosu na prošlu godinu i moramo se strpiti dok ovo ne prođe i ponašati u skladu s epidemiološkim mjerama.

U replici Lukić je ponovno pozvao nadležne na pronalaženje kompromisa i uklanjanje ograde.

- Nije nigdje propisano da tako mora biti, istaknuo je bivši voditelj gradske postrojbe Civilne zaštite.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (26)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA