Biznis

RASPITIVALI SE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI

Mađari će kod Zadra graditi pogon za proizvodnju jedrilica

Mađarski investitori već su pronašli neke od lokacija na kojima bi mogli pokrenuti proizvodnju, a u ovoj fazi traže onu koja bi bila idealna za pogon

Mađarska tvrtka Waterex zrt na zadarskom bi području uskoro trebala početi s gradnjom pogona za proizvodnju jedrilica, a investicija bi trebala biti vrijedna oko 10 milijuna eura. Predsjednik Uprave Ervin Kiss i savjetnici Szabolcs Nagy i Gergely László, u pratnji direktorice tvrtke Dalmatia asset operation Patricije Jabuka te predsjednika Uprave OTP banke d. d. Balázs Pal Békeffyja, bili su na sastanku kod predsjednika Županijske komore Zadar Denisa Ikića, kojega su izvijestili o svojoj namjeri ulaganja u djelatnost proizvodnje jedrilica.

Mađarski investitori već su pronašli neke od lokacija na kojima bi mogli pokrenuti proizvodnju, a u ovoj fazi traže onu koja bi bila idealna za pogon, odnosno što bliže samom Zadru.

Predsjednik Denis Ikić mađarskim je poduzetnicima rekao kako mogu računati na potporu Hrvatske gospodarske komore za svoj projekt u Zadarskoj županiji te im potom izložio poticajne mjere za investicijske projekte u Republici Hrvatskoj. Informirao ih je i o raspoloživim poslovnim prostorima te mogućnostima njihova najma ili kupnje u poslovnim zonama na području Zadarske županije.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA