Zadar

NE MOŽE UPRAVNO VIJEĆE VODITI 88-GODIŠNJI ARAS

Povijesna sjednica Gradskog vijeća: Marija Senkić Klapan nije prošla za ravnateljicu Znanstvene

Većina u Gradskom vijeću, a to nije HDZ, sinoć je trijumfirala tako što nisu izglasali predloženu kandidatkinju za ravnateljicu Znanstvene knjižnice.

Većina u Gradskom vijeću, a to nije HDZ, sinoć je trijumfirala tako što nisu izglasali predloženu kandidatkinju za ravnateljicu Znanstvene knjižnice. Marija Senkić Klapan, dosadašnja zamjenica ravnatelja Mira Grubića, nije dobila povjerenje 15 vijećnika, dok je njih 10 podržalo prijedlog Upravnog vijeća te gradske ustanove.

- Ovo je povijesni dan nade za Zadar jer ova točka neće biti izglasana baš zbog vaše bahatosti koju ste prezentirali, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić. I dok HDZ, prema njegovim riječima, svojom pobjedom smatra imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja (što će vjerojatno biti sadašnji), njihova je pobjeda to što će Gradsko vijeće svojom odlukom poništiti natječaj.

Biramo hoće li ovo biti natječaj ili ne, hoćemo li izabrati instituciju koja će biti mrtva i nepotrebna ili živa i potrebna ovom gradu. Mi imamo i zalažemo se za prave vrijednosti, biramo nadu. Ako odbijemo ovu kandidatkinju, otvorili smo nadu gradu Zadru i njegovoj djeci, nadahnuto je najavio Vučetić.

 

Vučetić je upozorio i HDZ-ovu vijećnicu Marjanu Bakmaz da je u sukobu interesa kada kao članica Upravnog vijeća sugerira Grubićevu zamjenicu kao izvrsnog kandidata.

- Vi nemate što raspravljati o drugoj kandidatkinji, docirala je Bakmaz kolegama. A druga je dr. Tatijana Petrić, bivša ravnateljica Nacionalne i sveučilišne biblioteke. Mi o njoj nismo dobili nikakvu natječajnu dokumentaciju, ukazala je Adela Franka u ime kluba vijećnika NL Enija Meštrovića. Vijećnica AM Marjana Botić uzalud ju je tražila od članova Upravnog vijeća.

Marija Senkić Klapan nije prošla za ravnateljicu Znanstvene knjižnice u kojoj je, prema navodima Ante Rubeše, napravila klanovsku podjelu među zaposlenicima

- Imali ste dvije kandidatkinje, a niste našli za shodno s njima razgovarati. To je sramota. Mi smo na Gradskom vijeću imali prilike upoznati Mariju Senkić Klapan koja je u ime Grubića došla braniti izvještaj. Njezino izlaganje je bilo ispod svake razine. Vi niste dokazali i ne možete reći da je ona bolja od drug kandidatkinje. Ovo je trebao biti nastavak iste priče, ali neće vam proći, poručila je prije glasanja Irena Dragić.

Ona je ukazala i na nužnost promjene sastava Upravnog vijeća te kao i drugih ustanova što je, prema novome, obaveza Gradskog vijeća, a ne izvršne vlasti. Najveći apsurd ove priče je da to Upravno vijeće vodi 88-godišnji Davor Aras koji, kako je kazala Dragić, nije baš najboljeg zdravlja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA