Zadar

U PONEDJELJAK ČAK TRI PROMETNE S MOTOCIKLISTIMA

Mladi motociklist u borbi za život nakon sudara u kojem je odbačen u željeznu ogradu

Nakon što smo javili o prometnoj nesreći na Novom Bokanjcu, točnije na raskrižju ulica Franje Fanceva i Nikole Tesle u kojoj je 16-godišnji motociklist udario u osobni automobil, u Zadru su se dogodile još dvije nesreće u kojoj su sudjelovali motociklisti.

Nakon što smo javili o prometnoj nesreći na Novom Bokanjcu, točnije na raskrižju ulica Franje Fanceva i Grgura Budislavića u kojoj je 16-godišnji motociklist udario u osobni automobil, u Zadru su se dogodile još dvije nesreće u kojoj su sudjelovali motociklisti.

Prva se dogodila popodne na raskrižju ulica Ivana Mažuranića i Nikole Tesle. Na tamošnjem semaforiziranom raskrižju, 48-godišnji vozač osobnog automobila prošao je kroz crveno svjetlo, kad je na njegovu desnu stranu naletio 35-godišnji motociklist. Zadarska policija još nije zaprimila informaciju o težini tjelesnih ozljeda motociklista, kojemu je liječnička pomoć pružena u OB Zadar.

Najteža prometna nesreća dogodila navečer na Liburnskoj obali. Oko 23.30 sati na križanju Liburnske i Ulice Lančana vrata došlo je do nesreće između motociklista i osobnog automobila u kojoj je teško ozlijeđen 20-godišnji motociklist.

Prema rezultatima provedenog očevida, do nesreće je došlo kada se vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, krećući se Liburnskom obalom za vrijeme pretjecanja vozila sudario s osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, a koje vozilo se kretalo ispred njega i u tom trenutku skretalo ulijevo prema kolniku ulice Lančana vrata.

Uslijed udara motocikl zajedno s motociklistom su odbačeni na betonsku ogradu sa željeznim rešetkama.

Liječnička pomoć ozlijeđenom 20-godišnjem motociklistu pružena je u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život. O prometnoj nesreći, dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjeti i preporuke vozačima mopeda i motocikala te ostalim sudionicima u prometu nalaze se na linku.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA