Zabava

PRVI KORAK DORA

Može li Jessa vratiti naslov pobjednika Eurosonga u Zadar?

Jessa se kao kantautorica predstavila hrvatskoj javnosti prošle godine kada je izdala prvi samostalni singl „Tweenty-one

Zadranka s (privremenom) adresom u Irskoj Jessica Atlić-McColgan, poznata i kao Jessa, jedna je od 14 finalista ovogodišnje Dore, natjecanja koje će dati hrvatskog predstavnika za Eurosong.

U prosincu 2021. su objavljeni službeni rezultati ovogodišnjeg natječaja a između 184 prijavljene skladbe, stručni žiri je odabrao njih 14 i 4 rezervne koje će 19. veljače 2022. sudjelovati na Dori i postati hrvatski predstavnik koji će nastupiti na Eurosongu 2022. u svibnju u talijanskom Torinu. Među pjesmama koje će se natjecati za hrvatsku pjesmu Eurovizije našla se i pjesma "My Next Mistake" zadarske kantautorice Jesse koja je napisala glazbu i tekst, dok je za produkciju zaslužan Silvio Pasarić.

Jessa se kao kantautorica predstavila hrvatskoj javnosti prošle godine kada je izdala prvi samostalni singl „Tweenty-one". Iako stanuje u Dublinu u Irskoj gdje studira audio inženjering na fakultetu koji je osnovan u sklopu Windmill Lane Recording Studios, jednog od najpoznatijih studija u Europi, marljivo radi na svojoj pjevačkoj karijeri i predstavlja svoju glazbu hrvatskoj publici. U trenutku prijave za natječaj pjesme „Dora 2022" izdaje drugi singl na engleskom jeziku „Would You".

- Nismo puno očekivali od svega ovoga, jer smo pjesmu prijavili u zadnji trenutak. Pjesma je nastala u prvom lockdownu, polako sazrijevala svo ovo vrijeme i eto... Došao je trenutak da ugleda svjetlo dana. Kada su rezultati objavljeni trebalo je jedno vrijeme da se sve slegne i da shvatimo da idemo u Opatiju. Moj tim i ja smo odmah krenuli s planiranjem i osmišljavanjem cjelokupne strategije. Imam jako dobar krug ljudi oko sebe, ideja je puno i vidjet ćemo kako će to na kraju sve ispasti. Pripreme su zaista iscrpne, ali uživam u cijelom tom procesu, komentirala je Jessa svoj ulazak u finale Dore 2022.

Jessu glazba prati cijeli život, sama je naučila svirati gitaru i klavir te nastupa još od osnovne škole. Vrlo rano je počela pisati vlastite pjesme, a odlazak na Doru smatra svojim velikim uspjehom. Iako je vrlo ozbiljno pristupila pripremama, Jessa naglašava: „Prije svega, želimo se zabaviti. Dati sve od sebe i prikazati na najbolji mogući način My Next Mistake. Do sada je ta pjesma bila moja, dio mene, a sada će napokon ugledati svjetlo dana i postati vaša, slobodna za interpretiranje na način na koji vama najviše paše."

Zanimljivo je da na ovogodišnjoj Dori dominiraju mlađe pjevačice poput Jesse, Mije Negovetić, Mije Dimšić... ali je među njima i diva domaće zabavne scene Zdenka Kovačićek. Osim Jesse nema drugih Zadrana, tako da je ona jedina nada da ćemo nakon Rive na europskoj pozorinici gledati našu sugrađanku.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA