Zadar

PUPIĆ BAKRAČ SEBE PROGLASIO DISIDENTOM HDZ-A

„Mršić ne zna što znače stihovi, ali zna da su prijetnja?!“

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač jutros je, uoči Županijske skupštine, pred Domom županije okupio medije kako bi se očitovao o svom privođenju i uhićenju zbog navodnih prijetnji bivšem načelniku krim-policije Bori Mršiću na svom Facebook profilu.

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač jutros je, uoči Županijske skupštine, pred Domom županije okupio medije kako bi se očitovao o svom privođenju i uhićenju zbog navodnih prijetnji bivšem načelniku krim-policije Bori Mršiću na svom Facebook profilu.

- Treći put sam uhapšen, a na poslu se protiv mene vodi šest postupaka, što da sam ja najprogonjeniji čovjek u Zadru, disident i žrtva HDZ-ovog represivnog aparata. Policajac koji je bio pod suspenzijom zbog vožnje u pijanom stanju i otimanja zaštićenog svjedoka prijavio me za prijetnju zbog Facebook statusa. Lažni je navod da sam stavio njegovu sliku i napisao stihove za koje ne zna što znače, ali zna da su prijetnja, naveo je Pupić Bakrač.

- Istina da sam ja samo podijelio objavu portala Zadardanas u kojem se najavljuje suđenje Marjani Botić, što sam popratio s nekoliko stihova, koji su bili uvod u članak. PU zadarska je bez provjere mog profila povjerovala lažnim navodima i izvela moje hapšenje na imanju u Bruvnu, tretirala me kao najvećeg kriminalca i vozila u marici. Mršić je lažno iskazao da je bio uplašen, jer je već na suđenju 13. ožujka priložio ovu objavu, da bi 24. ožujka rekao da je uplašen. To nisu uzeli u obzir, nego su me uhapsili kao da sam najveći kriminalac. Svrstali su me u neuračunljivu osobu, a ja sam se sam branio na sudu, izašao iz svega čist i ako sam ja neuračunljiv, kakvi su oni?, pitao je Pupić Bakrač.

Najavio je kako će na suđenje Botić biti pozvani policajci koji su bili nazočni kada je Mršić zatečen pijan za volanom i oni koji su štitili zaštićenog svjedoka, pa je navod da će postupak za njega biti bolan istinit. A hoće li, s obzirom na učestalo pisanje epigrama i stihova, sve jednog dana ukoričiti?

- To je moj način borbe, na postupke ne odgovaram prijetnjama nego pjesmicama, borim se na jednoj intelektualnoj razini.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA