Zadar

BRZINA NIJE ODLIKA HRVATSKOG SUDSTVA

Muškarac divljao pred partnericom i njenim 5-godišnjim sinom, postupak otišao u zastaru

Bivša partnerica otišla je u spavaću sobu u kojoj se nalazio njezin sin, te je iz iste je čula optuženog razbija po stanu

Općinski sud u Zadru odbacio je optužnicu protiv 35-godišnjaka iz Zadra, ranije prekršajno osuđivanog, kojega se sumnjičilo da je u stanu u Zadru 2017. godine došlo do nasilja u obitelji pred malodobnim djetetom, kada je u alkoholiziranom stanju najprije razgovarao sa svojom bivšom izvanbračnom suprugom, dok se njezin malodobni sin, tada petogodišnjak, nalazio u spavaćoj sobi, a kada mu je rekla da napusti stan odbio je te je počeo bacati stvari po stanu.

Bivša partnerica otišla je u spavaću sobu u kojoj se nalazio njezin sin, te je iz iste je čula optuženog razbija po stanu, a on je razbio žarulju u hodniku i utičnicu u prostoriji WC-a, a potom napunio kantu vode bacio ju u rutere za Internet, koje je prethodno iščupao s regala u kuhinji. Nakon toga okrivljeni je izašao iz stana te se nedugo zatim vratio u isti, uzeo televiziju iz dnevnog boravka koja je bila u njegovom vlasništvu, s njom napustio stan te ju u dvorištu bacio na drva za ogrjev.

Sudska referada koja se bavila predmetom spis je primila u rad 13. travnja 2022. godine, dok je zastara progona za djelo predmetnog prekršaja nastupila 22. prosinca 2021., četiri godine od dana počinjenja djela prekršaja. Stoga je preostalo tužbu odbiti a trošak postupka prebaciti na državni proračun.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA