Zabava

OVOG ČETVRTKA KREĆE DVOMJESEČNI PROGRAM

Na Adventu bogata ponuda jela, koncerti i prijenosi utakmica sa Svjetskog prvenstva

Paleka je kao novitet istaknuo sudjelovanje hotelskih kuća, Falkensteinera i Hotela Kolovare, koji su nakon dobre sezone ovo prepoznali kao sadržaj koji je potreban u blagdansko vrijeme i njihovim gostima

Advent u Zadru ove godine kreće s koncertom Dalmatina, nešto ranije nego prošlih godina, na Dan grada Zadra već ovog četvrtka. Nakon otvaranja sljedećeg dana nastupa Jole, a u subotu počinje i dječji Advent, najavili su danas na konferenciji za medije direktori TZ grada Zadra Mario Paleka i Tržnice Zadar Tomislav Letinić te pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković.

Novost bi ove godine mogli biti i prijenosi nogometnih utakmica Svjetskog prvenstva. Jedinstvenu situaciju koja se više neće nikada ponoviti, da se utakmice igraju u zimskom terminu, a da pritom nastupa i Hrvatska, ugostitelji planiraju iskoristiti za dobar promet, a i dio građana traži ovakve javne prostore za navijanje. Paleka kaže kako je potrebno zadovoljiti još neke uvjete, vjerojatno oko prava na emitiranje, no vjeruje da će se utakmice gledati na video wallu uz pozornicu.

Letinić je sa svoje strane najavio bogatu gastronomsku ponudu, koja je vidljiva iz provedenog natječaja, u kojemu je iznajmljeno svih 35 kućica. Prosječna cijena na kraju je bila oko 40 tisuća kuna, viša nego lani, i sve je to donijelo prihod od oko milijun kuna. Kada se potroši ono što je potrebno za montažu kućica i režije, ostatak će se rasporediti za programske sadržaje, odnosno koncerte i druga manja zabavna događanja.

Paleka je kao novitet istaknuo sudjelovanje hotelskih kuća, Falkensteinera i Hotela Kolovare, koji su nakon dobre sezone ovo prepoznali kao sadržaj koji je potreban u blagdansko vrijeme i njihovim gostima. Organizaciju će pomoći i Global Ports Holding, koji je na kraju zadovoljan kruzerskom 2022. godinom.

- Prošlogodišnji rezultati daju nam pravo da ove godine krenemo s još bogatijim programom i gastronomskom ponudom, koja će privući naše sugrađane, a vjerujemo i turiste. U godinama prije pandemije imali smo osjetan rast, nadam se da će se sada to ponovno dogoditi, rekao je Paleka.

Ćurković je predstavio događanja na sam Dan grada u četvrtak. Osim Adventa i svečane sjednice, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima održat će se brojne manifestacije. Najznačajnija je Zadarski pijat, na kojoj će učenici na Kalelargi prodavati jela od bakalara i fritule po simboličnim cijenama, za potrebe udruge Svjetlo.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA