Zadar

POSLJEDICE STAROG VODOVODNOG SUSTAVA

Na Bokanjcu svako malo bez vode zbog aglomeracije, na potezu je Vodovod

Problema s opskrbom vodom na starom Bokanjcu, a u sklopu radova na aglomeraciji, opisala nam je jedna stanarka tog jdnog najstarijih gradskih predjela.

Probleme s opskrbom vodom na starom Bokanjcu, a u sklopu radova na aglomeraciji, opisala nam je jedna stanarka tog jdnog najstarijih gradskih predjela. Malo-malo nema vode, Strabag i Vodovod prebacuju lopticu jedni na druge, a mi vode nemamo jučer od 14, 15 sati.  Jutros su joj rekli kako će situacija biti normalizirana za uru, a na stranicama Vodovoda piše da vode neće biti danas od 8 do 12 sati. A vode nema od jučer, ističe sugrađanka koja je već i ranije upozoravala na česte nestašice vode uslijed kvarova.

- To je rizik posla u kojem izvođači radova moraju se prilagođavati stanju na terenu. Ventili su rijetki i kada se zbog radova zatvaraju, onda bez vode praktički ostaje cijeli kvart. Zatim treba čekati da se isuše cijevi i tako to ide sporije i duže zbog starog sustava, pojasnio je Grgo Peronja, direktor Odvodnje koja je nositelj projekta aglomeracije.

Direktoru Vodovoda Tomislavu Mateku uputili smo mail s pitanjem je li iskorištena situacija, kada se već kopa da zamijene cjevovod, odnosno imaju li spremne projekte modernizacije sustava na Bokanjcu.

Predsjednik MO Enio Meštrović svjestan je problema kojeg imaju s vodoopskrbom i poziva na strpljenje. - Mi smo više nego zadovoljni s izvođačem radova Strabagom. Osobito kada se naša gradilište usporedi s onim u Diklu i problemu kojeg imaju u tom dijelu grada, kazao je Meštrović kojem je, kaže, poznato da će Vodovod modernizirati cijevi na Bokanjcu.

Hoće li i kada, čekamo odgovor direktora Vodovoda.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA