Zadar

DINAMIKA OVISI O POSLOVIMA NA PROJEKTU AGLOMERACIJE

Na jesen novi val radova: rotori na Višnjiku i Bilom brigu, rekonstrukcija u Ričinama...

Prometni spoj Splitske ulice s Ulicom Nikole Tesle izvest će se sa četiri prometnice koje ulaze u jedan rotor

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap na jučerašnjem je kolegiju gradonačelniku Branku Dukiću i okupljenim novinarima održao prezentaciju infrastrukturnih projekata koji su u pripremi ili na početku realizacije. Program gradnje komunalne infrastrukture, istaknuo je Kasap, izuzetno je ambiciozan, vrijedan 42 milijuna kuna, a njegova realizacija ovisi o pravnim odnosima, projektu Aglomeracije, suradnji s drugim tijelima javne uprave, Hrvatskim cestama...

Prvi od pet predstavljenih projekata je prometni spoj Splitske ulice s Ulicom Nikole Tesle, vrijedan 6,6 milijuna kuna. Na jednom dijelu ove prometnice, na Kožinskom prolazu, četiri prometnice ući će u rotor. Sve će to značiti vrlo zahtjevan projekt, ali bi na kraju treba donijeti znatno veću protočnost vozila. Javna nabava je u tijeku, radovi počinju najesen, a realizacija, kao i na Krešimirovoj obali, ovisi o dinamici rada na projektu Aglomeracije.

Drugi projekt je rekonstrukcija dvaju susjednih križanja na dionici od Gaženice prema gradu, odnosno Bulevaru. Prvo je križanje Vlatka Mačeka i Šestanskog prolaza (podvožnjak prema Uvali Bregdetti), te drugog pedesetak metara niže, na križanju Puta Kotlara s Ulicom braće Miroslava i Janka Perice. Gradnja rotora na izlazu iz Gaženice otvorila je taj prometni čep, koji se sada premjestio na ove dvije lokacije, pa se on ne može odvijati uz klasični semafor i izlazak iz sporedne ulice.

Na Bilom brigu Put Pudarice također će se rotorom povezati s Putom Biliga, dok se u Crnom rješava dokumentacija za dvadesetak terena po subvencioniranoj cijeni, na kojima će građani moći graditi stambene objekte.

Veliki posao očekuje se i na Krešimirovoj obali u Diklu, koja će se rekonstruirati od bivše trgovine na početku obalnog pojasa do spomenika. Prometnica će biti uređena s javnim parkirnim mjestima i pomorskim objektima, tamo gdje prolazi rubom obale.

- Zahvaljujem građanima na strpljenju i u srcu sezone. Kada smo kandidirali projekt bili smo svjesni da će pojedini dijelovi grada patiti, bez toga se ne može realizirati.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA