Zadar

SUSRET DRAGOVOLJACA

Na skupštini „Pionirskog grada 1990“ najviše Zadrana

Udruga dragovoljaca Posebne jedinice policije „Pionirski grad 1990„ održala je redovitu skupštinu u hotelu Panonija u Sisku

Udruga dragovoljaca Posebne jedinice policije „Pionirski grad 1990„ održala je redovitu skupštinu u hotelu Panonija u Sisku. Udruga je osnovana 28. svibnja 2022. godine na sadašnjem gradu mladih u Zagrebu, gdje joj je i sjedište. Posebna jedinica policije bila je prva oružana postrojba koja je sudjelovala u obrani Hrvatske. Sudjelovali su u akcijama oslobađanja Pakraca, Daruvara, Plitvica, Ljubova i čuvali su sve vitalne objekte u Zagrebu.

Na skupštini je sudjelovalo 150 dragovoljaca iz cijele Hrvatske. Najveći broj pripadnika ove slavne postrojbe stigao je iz Zadarske županije. Svim nazočnim hrvatskim braniteljima prigodnim riječima obratio se predsjednik Udruge Zvonko Dumančić. Kao posebni gosti skupštini su bili nazočni predstavnici Udruga Dragovoljaca MUP /ZNG 90 /91, UHDDR Benkovac, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik i načelnik PU Sisačko-moslavačke Luka Pešut. Ovaj susret bio je od posebnog značaja gdje su se susreli dragovoljci od kojih se mnogi nisu vidjeli pune 33 godine.

U razgovorima nakon toliko godina bilo je puno emocija, suza radosnica, evocirale su se uspomene u borbi za stvaranje Domovine Hrvatske. Sjednici su bili nazočni tadašnji zapovjednik Posebne jedinice policije Dane Trkulja i zapovjednici četa Željko Božina i Goran Kljaić. Na povratku iz Siska u mjesu Krnjak položeni su vjenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja trojice poginulih policajaca.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA