Zadar

GRAD I CRKVA BILI SU ZAJEDNO U PROJEKTU

Nadbiskup s Dukićem obišao gradilište škole na Novom Bokanjcu, nastava od jeseni

Ovo nije samo škola Zadarske nadbiskupije, nije samo škola katoličke crkve - ovo je škola svih građana grada Zadra, tako da je u ovoj školi svatko dobrodošao, rekao je Jelić

Kako bi se uvjerili u napredovanje radova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i zamjenik Ante Babić sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom i Josom Nekićem i nadbiskup Zadarske županije, Želimir Puljić sa suradnicima, obišli su novu osnovnu školu na Novom Bokanjcu čija je izgradnja pri kraju. Nakon obilaska svi su izrazili zadovoljstvo izvedenim radovima i time da će ova škola najesen primiti nove učenike, izvijestili su iz Grada Zadra.

- Novi Bokanjac postaje pravi gradski, urbani kvart. Škola izgleda predivno, uskoro će biti useljiva i siguran sam da će učenici i roditelji biti oduševljeni kao i mi. Radi se odvodnja, kanalizacija, nove ulice i instalacije, puno truda i novaca je uloženo, a tako ćemo nastaviti i dalje. 2017. smo imali arhitektonske grafike, 2019. kamen temeljac, a uskoro će svako dijete s Bokanjca imati mjesto u školi, u svom kvartu. Hvala svima koji su u tome sudjelovali, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Nadbiskup Puljić također je kazao:

- Osobito se radujem da je danas projekt izgradnje osnovne škole priveden kraju, da su svi radovi izvedeni na vrijeme usprkos situaciji s pandemijom korona-virusa i zbog svega viđenog vjerujem da ćemo najesen u ovoj novoj školi startati s nastavom.

Ravnateljica OŠ Bartol Kašić Katica Skukan rekla je kako će otvaranje nove škole rasteretiti matičnu školu, ali i područnu na Bokanjcu, koja radi u tri smjene. Ravnatelj OŠ Ivo Mašina, koja će useliti u ovaj prostor, je Roland Jelić.

- Drago mi je da škola napreduje i po svemu sudeći, novu školsku godinu mislim da bi trebali početi u novoj zgradi. Postoje bojazni koje se često provlače u javnom prostoru međutim ne postoje nikakvi razlozi za to jer će sva djeca koja su napravila predupis u našoj školi, preko 25 njih, pohađati ovu školu na Novom Bokanjcu. Velika je radost za djecu i roditelje što će im škola biti na dohvat ruke. Vjerujem da ova škola neće biti samo mjesto odgoja i obrazovanje nego i mjesto drugih kulturnih događanja koja će se odvijati u gradu Zadru. Ovo nije samo škola Zadarske nadbiskupije, nije samo škola katoličke crkve - ovo je škola svih građana grada Zadra, tako da je u ovoj školi svatko dobrodošao, rekao je Jelić.

PRIKAŽI KOMENTARE (24)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA