SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713909600 AND gallery_id = 12334File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713909600, '12334', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Najljepši mini grand prix okupio 380 plivača - Vijest - 057info - Zadar

Sport

13. SV. KRŠEVAN

Najljepši mini grand prix okupio 380 plivača

Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane grada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu

Povodom Dana grada Zadra, prethodni je vikend po 13. put PK Zadar organizirao svoje najdraže natjecanje, Sv. Krševana. Zaštitnik Grada prvotno se pojavio na ŠC Višnjik 2008. godine, a 26. i 27. studenog 2022., održao se po 13 put.

Ovogodišnje prvo natjecanje iz mini GP serije, dodijeljeno je PK Zadar kao organizatoru, a brojka od 380 gostiju iz Hrvatske i inozemstva, bio je još jedan test za domaćina. Uz maksimalnu angažiranost svih članova PK Zadar, bazena Višnjik, veliku pomoć sponzora te jake sudačke organizacije Kluba, 13. Krševan ostavio je traga na Zadar.

Natjecanje se odvijalo u 3 dijela, namijenjeno kadetima i izlaznom godištu mlađih kadeta, a svi su nastupali u jednoj kategoriji. Tako su plivači od 12 do 14 i plivačice od 11 do 13 godina nastupali u 12 individualnih i jednoj štafetnoj disciplini.

Domaćini su primili pohvale svih posjetitelja i šire na izvrsnoj organizaciji, tomu je velik doprinos dao i live stream samog natjecanja. Dobre konkurencije i odlične atmosfere na bazenu Višnjik nije nedostajalo! Svim osvajačima medalja podijeljeni su vrijedni pokloni sponzora.

Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane grada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu.

Za PK Zadar se natjecalo 22 kadeta i mlađih kadeta koji su plivali svoje najbolje rezultate. Skoro svaka utrka plivana na domaćem bazenu, ispred svoje publike, plivačima „Zadra" bila je izazov. Na natjecanju su uz pratnju trenera Željka Olujića i Maje Štrbac nastupili: Filip Župan, Mia Zekanović, Mareta Mikulić, Zrna Šijaković, Dina Viduka, Mia Zekanović, Andrija Radas, Tonka Plavčić, Anna Veselić, Tia Butić, Maksim Vrkić, Adrian Marinović, Ante Vucić, Dunko Mikulec, Ivan Mrčela, Lovre Čakarun, Lucijan Kotlar, Paulo Sinovčić, Zara Brtan, Ana Knežević, Laura Župan i Mirjam Škara.

Obzirom da su plivači plivali u jednoj kategoriji, a u 3 godišta razlike, bilo je teže doći do odličja. Najuspješnija kadetkinja Kluba bila je Zrna Šijaković koja je zauzela peto mjesto u disciplinama 400m mješovito (6:00.13) i 800m slobodno (10:38.98). Zrna je plivala i disciplinu 200m slobodno (2:29.25) u kojoj je zauzela jedanaesto mjesto. Mia Zekanović je u disciplini 100m slobodno (1:07.50) zauzela deseto mjesto. U najboljih deset plasirao se i kadet Maksim Vrkić. U disciplini 100m leđno (1:10.38) zauzeo je šesto mjesto, 200m slobodno (2:14.31) osmo mjesto, a u disciplini 800m slobodno (9:59.12) Maksim je zauzeo deveto mjesto. Kadetkinje Pk Zadar, plivale su i štafetu 4x50m slobodno (2:10.50) u sastavu: Mia Zekanović, Mareta Mikulić, Maja Grgić, Zrna Šijaković te se plasirale na osmo mjesto. U ukupnom poretku klubova, prema zbroju ostvarenih bodova, naše plivačice zauzele su sedmo mjesto (7164 bodova), a plivači dvanaesto mjesto (5807 bodova).

Najveću podršku u organizaciji ovog zahtjevnog plivačkog mitinga, PK Zadar svake godine ima od bazena Višnjik, Grada i Županije no uvelike su pridonijeli organizaciji i svi idući sponzori: 057 mediji, Športski centar Višnjik, Dukat Fit, Natural Wealth, Milsing, Polleo Sport, Nasadi, Caffe bar Spin, OTP banka, Maraska, Juicy, Cetina, Bakmaz i Decathlon. PK Zadar od srca zahvaljuje svim sponzorima na njihovoj nesebičnoj pomoći!

Nakon trećeg i posljednjeg dijela natjecanja, proglašeni su i najuspješniji plivač i plivačica, po najvrijednijem rezultatu. U ženskoj konkurenciju titulu, plaketu zadarske umjetnice Zvonimire Karavide i bogate nagrade sponzora osvojila je Lana Čavrak iz PK Pošk koja je otplivala 597 boda na 100m slobodno i Noa Križ iz HAPK Mladost, 518 bodova u disciplini 800m slobodno.

Idući vikend, 3. i 4. prosinca, PK Zadar domaćin je još jednog natjecanja. Boje našeg Kluba, branit će tada starija ekipa plivača na Regionalnom prvenstvu Hrvatske - Regija 1.

Prvi dan 13. međunarodnog plivačkog mitinga "Sv. Krševan"
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA