Zadar

LJEKARNA ZADAR DOBILA PONUDU S VEĆIM ZAKUPOM

Najstarija zadarska ljekarna na Četiri kantuna planira se preseliti iza Dvi pumpe

Najstarija ljekarna u Zadru, ona koja je dio turističke rute na Četiri kantuna, u dogledno bi vrijeme trebala preseliti kod Dvije pumpe.

Najstarija ljekarna u Zadru, ona koja je dio turističke rute na Četiri kantuna, u dogledno bi vrijeme trebala preseliti kod Dvije pumpe. Poznati su to lokaliteti među Zadranima, jedan je u povijesnom jezgri, a drugi je neurbanizirani ulaz u Zadar.

Ljekarna Varoš nalazi se u gradskom prostoru, a trebala bi se preseliti u privatni u kojem je najam veći nego što ga sada plaća Ljekarna Zadar na račun Grada Zadra. Ravnatelj te županijske ustanove, Božo Čolak u veljači ove godine objavio natječaj za dugoročni zakup ili kupovinu poslovnog prostora od 90 kvadrata.

Ponuda za prostor u ulici iza Dvije pumpe koje se nalaze uz Zagrebačku cestu, što je definirano natječajem u kojem je tražen prostor uz tu te Benkovačku cestu i Ulicu IV gardijske brigade, bila je tema sastanka Upravnog vijeća prije mjesec dana.

I dok nam je sve ove navode potvrdio jedan od članova Upravnog vijeća, predsjednica Bibijana Baričević nam je na konkretna pitanja dala neodređeni odgovor.

Upravno vijeće ustanove Ljekarne Zadar je jednoglasno dalo podršku ravnatelju i njegovim stručnim službama oko mogućeg preseljenja jedne od tri postojeće ljekarničke jedinice s područja Poluotoka, uz uvjet da se napravi kvalitetna analiza potencijalne nove lokacije, a za koju prethodno treba dobiti i suglasnost Ministarstva zdravstva te predstavničkog tijela Zadarske županije, navodi predsjednica Upravnog vijeća.

Ona je kao pročelnica za financije izbjegla odgovor na upit o zakupu. Za prostor ljekarne Varoš, Ljekarne Zadar uplaćuju mjesečno 14 060 kuna bez PDV-a te za skladište još 1 498 kuna mjesečno.

Gdje planirate preseliti ljekarnu Varoš i za koji iznos najma? Što je razlog uništavanje povijesnog mjesta ljekarništva u Zadru?, pitanja su upućena za ravnatelja Čolaka.

Odgovor koji smo dobili govori sam za sebe.

 

Dodatno pitanje za ravnatelja Ljekarne Zadar glasi: zbog čega ne otvori novu ljekarnu, a  ne izmjesti ljekarnu Centar koja je također trošak jer se nalazi u gradskom prostoru, kao i uprava koja se preselila u Grad, mada imaju svoj prostor u Ljepotici.

Racionalizacija troškova u slučaju ljekarna Varoš koja navodno radi gubitke također nije točna. Ravnatelj Čolak naumio je nju preseliti i otići u mirovinu.

Ljekarna Zadar ne posluje s gubitkom, a mora li ostvarivati profit, pitali smo predsjednicu Upravnog vijeća.

"Zdravstvena ustanova Ljekarna Zadar osnovana je prvenstveno zbog trajnog obavljanja zdravstvene djelatnosti ljekarništva, međutim, pošto se bavi trgovinom radi po načelima i pravilima koji vrijede za trgovačka društva. Nije primarno osnovana da bi ostvarivala profit, ali je dobro da ga ostvaruje ukoliko je to moguće s obzirom na veliku konkurenciju na tržištu", odgovorila je pročelnica Baričević.

Hoće li zatvaranje ljekarne Varoš biti u korist konkurencije?

PRIKAŽI KOMENTARE (29)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA