Sport

NITKO SE OVOME NIJE NADAO

Najveći uspjeh zadarskog tenisa: Bernarda Pera u polufinalu parova Roland Garrosa!

U polufinalu na suprotnoj strani mreže stajat će druge nositeljice turnira, Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova

Bernarda Pera je u polufinalu Roland Garrosa! Zadarska tenisačica i njezina partnerica iz Poljske Magda Linette u četvrtfinalu pariškog Grand Slama u konkurenciji parova pobijedile su rusko-kazahstansku kombinaciju Anastazija Pavljučenkova / Elena Ribakina sa 2:1 u setovima, 7:5, 4:6, 6:2, javlja Sport023.

Bio je to uistinu fantastičan meč u kojemu su Pera i Linette za jedan "break" bile bolje u prvom setu (7:5), a Pavljučenkova i Ribakina u drugome (6:4). Otišlo se tako u odlučujući, treći, gdje su Zadranka i Poljakinja iz Poznanja odigrale izvanredno. Kod 2:1 oduzele su servis protivnicama, da bi potom Linette uvjerljivo zadržala svoj servis na nuli, a Pera na 15 za 5:2. U posljednjem gemu naše su djevojke još jednom oduzele servis protivnicama za konačnih 6:2 i veliko slavlje.

- Osjećaj je odličan. Ulazak u polufinale je za nas definitivno neočekivan, nismo ni same mislile da ćemo stići ovako daleko. Ni ona ni ja nismo igračice parova, ali kliknule smo i dogodio se ovaj odličan rezultat. Sretne smo i idemo pokušati otići još korak dalje - kaže Pera.

U polufinalu Bernarda i Magda imaju definitivno najteži zadatak do sada. Na suprotnoj strani mreže stajat će druge nositeljice turnira, igračice koje su u samom vrhu svjetskih parova, dvostruke Grand Slam pobjednice (Roland Garros i Wimbledon 2018.) te finalistice ovogodišnjeg Australian Opena, Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova.

- Znamo da možemo igrati s njima. Već smo se susretale, doduše u različitim kombinacijama, ali sigurne smo da možemo. Definitivno ćemo morati odigrati odličan meč da bi se plasirale u finale. U odličnoj su formi, Krejčikova igra čak i polufinale singla, ali mislim da to neće utjecati na ovaj meč. Dat ćemo sve od sebe da odemo do kraja - zaključila je Bernarda, čiji uspjeh nije odjeknuo u nacionalnim medijima, budući da zadarska tenisačica svoje uspjehe postiže pod zastavom SAD-a.

Polufinalni mečevi igraju se u petak. Drugi par je Mattek-Sands/ Swiatek - Begu / Podoroska.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA