Zadar

JOŠ SEDAM DANA DO ZAVRŠETKA PRIJAVA

Najviše prijedloga pristiglo od stanovnika Bilog briga

U prvih tjedan dana zaprimanja prijava, pristiglo je nekoliko desetaka ideja, a neki mjesni odbori pokazali su se aktivnijima od drugih

Još sedam dana preostalo je za prijavu željenih malih komunalnih investicija u sklopu projekta „Kvart ipo!". Radi se o inicijativi Grada kroz koju se pozivaju građanke i građani da izravno odluče kako će se utrošiti četiri milijuna kuna iz proračuna za 2022. Cilj je unaprijediti komunalnu opremljenost svih zadarskih kvartova i mjesta, poboljšati kvalitetu svakodnevnog života, ali i uključiti građane u odluke gradske uprave te poboljšati komunikaciju i transparentnost.

U prvih tjedan dana zaprimanja prijava, pristiglo je nekoliko desetaka ideja, a neki mjesni odbori pokazali su se aktivnijima od drugih, kao što je Bili brig odakle je pristiglo najviše ispunjenih obrazac. Najviše prijava tiče se izmjene ili postavljanja nove javne rasvjete, uređenja dječjih igrališta, uređenja gradskih cesta te opremanja igrališta koševima, golovima i drugom opremom.

- Hvala Zadrankama i Zadranima na dosadašnjim idejama. Vidio sam da ima stvarno korisnih i smislenih prijedloga, a to najbolje potvrđuje da građani najbolje znaju što im treba. Pozivam još jednom sve - uključite se, pošaljite što treba vašem susjedstvu, kvartu, mistu. Od klupe i asfalta do drvoreda i zidića, takve stvari financira ovaj projekt. Zadar je među prvima u Hrvatskoj koji provodi ovu praksu i očekujem da će mnogi građani željeti biti dio ove dobre priče, a potrebno je izdvojiti samo par minuta za ispuniti obrazac. Prijave traju još osam dana i nemojte propustiti priliku promijeniti ono sto vas smeta u vašem kvartu, kaže gradonačelnik Branko Dukić.

Prijave se zaprimaju do 26. listopada, do kraja dana putem online obrasca, putem e-maila [email protected] prilaganjem ispunjenog obrasca koji se može preuzeti platforme eZadrani.hr.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA