Zadar

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE 4 RADNIKA

Nasadi nemaju ni pogrebnika ni sredstava za sprovode u poslijepodnevnim satima

Nedostatak kadrova jedan je od glavnih razloga zašto se svi sprovodi organiziraju u jednoj smjeni

"Ima posla, tko hoće raditi", moto je pod kojim bi zadarski Nasadi mogli oglašavati redovite natječaje za radna mjesta koje objavljuju na svojim stranicama. Plaća je solidna, posao stalan, ali kvaka je u opisu radnog mjesta - traže se pogrebnici i ukopnici. Direktor Nasada u više je navrata isticao kako je ovo radno mjesto praktički stalno "otvoreno".

- Raspisali smo po dva mjesta za pogrebnika i ukopnika, jer je to minimum koji nam sada treba za obavljanje posla u ovom opsegu, kaže Krnčević.

Oba natječaja raspisana su na određeno, u punom radnom vremenu. Školska sprema nije bitna, može biti i osnovna i srednja škola, kao ni radno iskustvo, ali bi kandidati trebali imati položen vozački ispit B kategorije. Rok za dostavu zamolbi do 27. svibnja 2022. godine.

Nedostatak kadrova jedan je od glavnih razloga zašto se svi sprovodi organiziraju u jednoj smjeni. Gradski vijećnik Enio Meštrović na prošloj je sjednici upozorio kako Zadrani ne mogu s posla stići na sprovode jer se oni na Gradskom groblju čak i ljeti organiziraju tijekom ranog poslijepodneva, najkasnije do 16 sati, iako bi se barem ljeti mogli održavati u 18 ili 19 sati.

- Problem su i kadrovi i financije, jer se moramo pokriti s onim što imamo. Sprovodi u drugoj smjeni donijeli bi dodatne troškove, za koje nemamo osigurana sredstva. Ako Gradsko vijeće odluči drugačije, nastojat ćemo i to promijeniti, kaže Krnčević.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA