Zadar

NA GRADILIŠTU VIDLJIVE KONTURE PRVE FAZE

Nasadi počeli oplemenjivati novo gradsko groblje Crno - sadnja prvih 50-ak stabala

Na gradilištu novog gradskog groblja Crno stiglo je proljeće.

Na gradilištu novog gradskog groblja Crno stiglo je proljeće. Ne zato što je deblokiran taj ugovoreni projekt koji nije nikad ni bio doveden u pitanje s tzv. nezakonitim amandmanima u proračunu, već zato što je počela sadnja.

Na gradilište su stigli Nasadi koji su 2012. godine proveli i arhitektonski natječaj za groblje kako bi počeli s oplemenjivanjem tog prostora. Sadnja je počela u zelenim otocima budućeg parkirališta. Rupe su iskopane za 38 kostela (fafarikula) i 10 pinija, doznajemo od direktora Josipa Krnčevića kao i da će biti postavljene cijevi za navodnjavanje mladih stabala. Direktor Nasada je zaslužan i što je sačuvana velika pinija na ulazu u buduće groblje.

Ona će sigurno ostati jer je i početna kota za sva geodetska mjerenja, rekla nam je voditeljica građevinskih radova uime podizvođača GS Gradnja iz Gospića, dipl. inž. Nidal Zintout.

Na tom najvećem gradilištu kojeg je nositelj i financijer Grad Zadar radilo se i prošle subote. Konture su već vidljive - stepenište, parkiralište, nogostupi, a dvije spilje koje su se pojavile su sanirane i prekrivene betonskim pločama. Radi se i protupožarni put, ukazala je inženjerka na istočnu stranu. Sa zapadne strane, brdo materijala iz iskopa sve je manje.

Prva faza, ugovorena još traje. Rok je tri godine od dana uvođenja u posao izabranog izvođača radova: albansko - kosovska zajednica Pe-Vla-Ku. Iako su oni bili uvedeni u posao prošlog ljeta, radovi su počeli tek na jesen.

Prema izvedbenom projektu pobjedničkog rješenje arhitektice Helene Pavel - Njirić, novo groblje se radi u 7 faza.

Etapa E1 - predviđa izgradnju grobne cjeline G1 i GZ te cjeline zajedničkih prostora
CG s pripadajućim prometnim površinama, komunalnom infrastrukturom te uređenjem pješačkih i zelenih površina na dijelu novoformirane k.č.br 2144/300 k.o. Crno.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA