Zadar

U TIJEKU JE ŽALBENI ROK A KAD ĆE USELJENJE

Natječaj pokazao slab interes studenata za 284 mjesta u novom domu

Za 284 mjesta u novom studentskom domu, prijavljeno je tek 70 kandidata

Za 284 mjesta u novom studentskom domu, prijavljeno je tek 70 kandidata. Ishod je to natječaja Sveučilišta u Zadru za koji je u tijeku žalbeni rok. Primljeno je 68 studenata, dvoje prijavljenih nije na listi već ispod crte. Među onima čija prijava je valjana, sedmero studenata je steklo  pravo izravnog upisa i na vrhu su liste.

Natječaj, koji je trajao 15 dana i za koja su pravila o tome tko koje dokumente mora poslati, odnosno koji obrazac ispuniti ispisan na 14 stranica, očekivano nije naišao na veliki odjek.

Natječaj se odnosi na tekuću akademsku godinu, ljetni semestar koji formalno završava 30 rujna. To znači da su se studenti odavno smjestili.

Drugi mogući  faktor slabog interesa su cijene koje su  dva i skoro i tri puta veće u odnosu na smještaj u postojećem studentskom domu. U njemu je 76 dvokrevetnih i 18 trokrevetnih uz istu cijenu od mjesečnih 300 kuna.

Prošlog mjeseca Senat Sveučilišta u Zadru donio je odluku o cijenama u novom domu prema kojoj u dvokrevetnoj sobi ona iznosi 825 kuna, a u trokrevetnoj 675 kuna.

Za ostvariti subvencionirani smještaj, treba skupiti jako puno bodova na osnovu brojnih kriterija Pravilnika Ministarstva znanosti.

Jedini koji nisu imali nikakvo pravo na natječaj su izvanredni studenti te studenti čije je prebivalište u Zadru.

Centar za studentski standard Sveučilišta u Zadru raspodijelit će mjesta studentima koji su prošli na natječaj. A kad će useliti i kad će se dom i menza službeno otvoriti, to javnosti sa Sveučilišta još nije objavljeno.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA