Zadar

TKO ĆE VODITI PSIHIJATRIJSKU BOLNICU UGLJAN

Natječaj za ravnateljsko mjesto: Mladenu Mavaru treći mandat završava u lipnju

Objavljen je natječaj za ravnateljsko mjesto Psihijatrijske bolnice Ugljan na kojem je protekla tri mandata bio dr. sci. Mladen Mavar.

Objavljen je natječaj za ravnateljsko mjesto Psihijatrijske bolnice Ugljan na kojem je protekla tri mandata bio dr. sci. Mladen Mavar.

On sa svojih 60 godina ne skriva namjeru da se još jednom kandidira i završi ciklus preobrazbe tog bolničkog kompleksa. U razdoblju od 2011. godine bilo je i perioda u koji je Bolnica jedva imala novca za isplatu plaća - kada je u doba ministra zdravstva Rajka Ostojića mjesečni limit im smanjen za milijun kuna. Sada se puno lakše diše i taj famozni limit, prema riječima ravnatelja Psihijatrijske bolnice, lagano je povećan. Vođenje poslovanja bolnice i dalje mora biti maksimalno racionalno s obzirom da se pojedine usluge ne pokrivaju odgovarajućim iznosima.

Na prethodna dva natječaja dr. Mavar nije ni imao protukandidata a na onom 2011. godine bilo je još dvoje.  Aktulanom ravnatelju treći mandat završava u lipnju ove godine.
Upravno vijeće kojim predsjedava Ingrid Melada raspisalo je natječaj koji je jučer objavljen s rokom prijave od 15 dana.

Među uobičajenim uvjetima, navodi se potvrda o tome da kandidat nije u sukobu interesa. To znači da nije vlasnik ili suvlasnik neke privatne zdravstvenu ustanovu. Mora priložiti i potvrdu nema nikakve financijske interese u trgovačkim društvima s kojima Psihijatrijska bolnica Ugljan ima poslovne odnos, što važi i za člana obitelji kandidata.

Upravno vijeće se obavezalo u roku od 45 dana donijeti odluku o izboru i imenovanju ravnatelja na mandat od četiri godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA