Zadar

PREDSJEDNIK UPRAVE HC-A O KRITIKAMA IZ ZADRA

Ne kažem da se neka rješenja nisu pokazala kao loša, nastojat ćemo ih otkloniti

Unatoč velikim ulaganjima Hrvatske ceste zbog spornih prometnih rješenja ne uživaju veliki ugled u Zadru.

Unatoč velikim ulaganjima Hrvatske ceste zbog spornih prometnih rješenja ne uživaju veliki ugled u Zadru. Na novinarsku primjedbu o "katastrofalnim cestovnim projektima" ministar prometa Oleg Butković istaknuo je kako nitko nije bezgrešan.

- Kad je riječ zahvatima HC-a, oni se ne provode ako nema suglasja i dogovora s lokalnom samoupravom. U ovih šest godina otkako sam ministar takav slučaj još nisam vidio. Samo projektiranje i planiranje projekata mora imati suglasje u prostorno planskoj dokumentaciji i u izdavanju dozvola, u što je involvirana lokalna samouprava. U samom planiranju svi znaju sve. Hrvatske ceste kasnije također moraju pratiti što se događa na području na kojem je zahvat napravljen, rekao je Butković na pitanje tko provodi kontrolu izvedenih rješenja te prati do koje mjere su vozači (ne)zadovoljni.

Predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić novinari su ispitivali o tri kritične točke, od kojih su dvije u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, na mjestu bivšeg rotora te kod hotela Kolovare, a jedna na ulazu u kompleks TIZ-a.

- Projekt rekonstrukcije ceste izradio je Grad Zadar i u postupku su prikupljene suglasnosti svih javnopravnih tijela. Ne kažem da se neka rješenja nisu pokazala kao loša, međutim mi ćemo ih u dogovoru s Gradom nastojati otkloniti u što kraćem vremenskom roku. S ispostavom HC-a i Gradom sjest ćemo i dogovoriti novu prometnu regulaciju koja će pospješiti protočnost prometa i sigurnost, što je naš posao, istaknuo je predsjednik Uprave HC-a prilikom posjeta Zadru početkom tjedna.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA