Zadar

MLADEN ĆUSTIĆ ŠOKIRAN RAZVOJEM SITUACIJE

Nisam prijetio Plenkoviću, a žele me 30 dana poslati u zatvor

Prvo su rekli da se radi o prijetnji, pa kad su vidjeli da je to neodrživo naveli su da se radi o vrijeđanju

72-godišnji maslinar iz Briševa Mladen Ćustić iznenadio se kada je u petak u svom dvorištu u Briševu, kada je počeo s rastavljanjem jedne brave, ugledao dvojicu mladih policajaca. Rekli su mu da mora s njima na policiju jer je prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, koji je tog dana bio u posjetu Zadru.

- Policajci su bili korektni, nije tu bilo nikakvih problema, stavljanja lisica i sličnoga, samo su me odveli u policijske prostorije, u uredu uvijek bili sa mnom i čekali što će reći njihove kolege koji su analizirali moju poruku. A ona nije bila prijeteća, napisao sam samo da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima, čak nisam ni napisao da bi ih trebalo bacati na njega, pogotovo promovirao nasilje. Moj stav prema njemu kao premijeru je i dalje isti kao tog dana, a to je da je on najodgovorniji za stanje u kojemu jesmo, da odlučuje o tome hoće li naša djeca ići vani, treba li za svako zaposlenje "članstvo u njegovoj partiji".

Kaže kako nekih neugodnosti nije doživio, osim što nije ni jeo ni pio cijeli dan, odnosno od oko 12 sati, kada je odveden, do povratka kući. Nije cijelu noć mogao zaspati jer ga je sve skupa ipak šokiralo.

- Prvo su rekli da se radi o prijetnji, pa kad su vidjeli da je to neodrživo naveli su da se radi o vrijeđanju, ne znam je li im bilo neugodno to napisati. U tom optužnom prijedlogu navedeno je da je 30 dana zatvora primjerena kazna. Nadam se da će ovo doći do suda, da se vidi koliko je sve to neutemeljeno, kaže Ćustić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA