Zadar

PREKRŠENI PREDIZBORNI ROKOVI ZA PUT BILIGA

Ništa od novog spoja na zaobilaznicu do Uskrsa, evo što kažu u HC-u

Tri mjeseca od otvaranja ponuda, još nije donesena odluka o izboru izvođača za dugoočekivanu rekonstrukciju spoja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora (DC306/zaobilaznica).
Tri mjeseca od otvaranja ponuda, još nije donesena odluka o izboru izvođača za dugoočekivanu rekonstrukciju spoja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora (DC306/zaobilaznica).

- Pregled i ocjena ponuda je u tijeku, ali se ne može unaprijed predvidjeti kako i kada će postupak javne nabave završiti jer to ne ovisi samo o Naručitelju nego i o ponuditeljima koji dostavljaju svoje ponude. Dostavljene ponude se u pravilu pojašnjavaju i upotpunjavaju, a po potrebi se i ažuriraju što je svakako dugotrajan proces. Nadalje, treba napomenuti i da ponuditelji koji imaju pravni interes mogu izjaviti žalbu te je u tom slučaju završetak postupka još teže predvidjeti, službeni je odgovor investitora, državne tvrtke Hrvatske ceste, na naš upit.

No njihov je direktor Josip Škorić netom uoči drugog kruga lokalnih izbora ipak mogao predvidjeti početak radova za jesen, a dovršetak već do Uskrsa 2022. godine, iako je rok za izvođenje zahvata godinu dana. U predizbornom posjetu domaćin, gradonačelnik Branko Dukić upoznao je Škorića sa situacijom: "Vidiš kako je sad prometno, a tek na ljeto, ne može se izaći". Stoga smo sada pitali HC znači li dugotrajnost javne nabave to da će radovi ipak obuhvatiti turističku sezonu 2022. godine.

- Slijedom navedenog, ukoliko neki radovi, a ima ih i na drugim dionicama, ulaze u turističku sezonu postupa se po uhodanim procedurama za takve slučajeve te se po potrebi provodi i posebna regulacija prometa, ističu iz HC-a.

Podsjetimo, za posao, procijenjen na 6.9 milijuna kuna bez PDV-a, natječu se četiri poznate građevinske tvrtke.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA