Kultura

OGLAS

UZ RADIONICU UČENIKA

Noć muzeja u Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti

Ovogodišnja, 18. Noć muzeja, predstavlja se s temom - Muzeji su važni.

Ovogodišnja, 18. Noć muzeja, predstavlja se s temom - Muzeji su važni. Muzeji su, među ostalim, centri edukacije, centri razmjene utjecaja i ideja te centri istraživanja, inovacija i primjene najsuvremenijih tehnologija. Upravo na tragu takvih promišljanja nastala je ideja o realizaciji istraživačko-kreativnog projekta u Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti u Zadru koji se temelji na uključivosti mlađe populacije, ali i šire javnosti, u rad naše ustanove, stvarajući je tako dostupnom, otvorenom svima, a posebno onima koji su zainteresirani za stjecanje novih spoznaja i informacija.

Zajednički projekt Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru i Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru realizirat će se kroz interaktivnu radionicu i zanimljivo predavanje o povijesno značajnim liturgijskim predmetima koji se nalaze u stalnom postavu SICU-a (mentorstvo: Martina Perić, Ana Jordan Knežević). Radionica će se provoditi u više ciklusa, a zamisao je da njezin konačan cilj budu izrađeni radovi učenika koji će se promovirati i kroz manju tematsku izložbu. Učenici će za izložbu osmisliti, vizualno oblikovati, pripremiti za tisak i otisnuti seriju plakata koji tematiziraju povijesnu i estetsku vrijednost eksponata koji su dio stalnog postava SICU-a.

Uz radionicu učenika srednjoškolskog uzrasta, Stalna izložba crkvene umjetnosti će za 18. Noć muzeja biti otvorena za sve zainteresirane posjetitelje od 18 do 21 sata te će se postav moći razgledati uz stručno vodstvo.

Dobrodošli!

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA