Hrvatska i svijet

NA SJEDNICI VLADE O STANJU S KORONAVIRUSOM

Nove mjere za Jadran: jači nadzor i otkazivanje okupljanja

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objasnio je na koji način će se primjenjivati nove mjere.

Premijer Andrej Plenković rekao jutros na sjednici Vlade kako će se zbog osjetnog porasta novih slučajeva zaraze koronavirusom uvesti dodatne restrikcije na Jadranu.

- Stožer će u tom dijelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitirala mogućnost širenja zaraze, kako bismo tako kontrolirali događaje s većim brojem ljudi, dakle veća okupljanja, izbjegli rizike, smanjili dinamiku zaraze i omogućili održavanje turističke sezone, najavio je Plenković na sjednici Vlade, dodajući kako će se odlukama Stožera smanjiti margina nesporazuma ili nekakvih nedorečenosti pri odobravanju pojedinih događanja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objasnio je na koji način će se primjenjivati nove mjere.

- Kako bismo osigurali status sigurne turističke destinacije dodatno smo pooštrili mjere ulazak iz trećih država sa visokom stopom incidencije poput Velike Britanije, Ruske Federacije, a pripremamo i novi set nužnih epidemioloških mjera koje će vrijediti od ponedjeljka. Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera s obzirom na intenzitet i veliki broj ljetnih događanja i okupljanja u priobalju. Njihov nadzor je moguć jedino potpunim angažmanom Stožera i ostalih službi na razini jadranskih općina, gradova i županija, koje imaju ovlasti za sva okupljanja i događanja, za koja procjene da su epidemiološki teško kontrolabilna, ne izdati suglasnost za njihovo održavanje, kazao je Božinović.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA