Sport

U KOMENTARU MIRNE ZIDARIĆ NA JAVNOJ TELEVIZIJI

Novinarka HRT-a proglasila zloglasnim Đokovićev Adria Tour u Zadru

Što je novinarka HTV-a Mirna Zidarić radila u lipnju 2020. godina u Zadru?

Što je novinarka HTV-a Mirna Zidarić radila u lipnju 2020. godina u Zadru? Bila je na "zloglasnom turniru Adria Tour" kojeg je organizirala obitelj Novaka Đokovića.

Proizlazi to iz komentara novinarke, specijalizirane za tenis, koja je jučer u središnjem Dnevniku održala slovo o tome je li Đoković sportski velikan i svrstala se među one koji mu to osporavaju.

Mirna Zidarić je u svom sinoćnjem komentaru tada dala Đokoviću čak i božansku veličinu koju, eto sada, povlači.

Ali i mijenja činjenice jer Adria Tour nije zloglasno prekinut. Trećeg dana došao je do finalnih mečeva, uoči koji se (ne)namjerno oglasio tenisač Grigor Dimitrov koji je napravio brzi test u Monte Carlu i objavio to 10 minuta prije finalnog meča. I dan danas, publika koja je došla iz cijele Hrvatske žali zbog propuštene teniske poslastice, jedinstvene prilike da gledaju vrhunski tenis.

Nitko se zbog još dva sata teniske atrakcije ne bi zarazio kao što je broj zaraženih nakon turnira bio na prste jedne ruke i to poimenice. Među zaraženima bila je i novinarka Zidarić koja je, kao i uvijek, imala privilegiju razgovarati s tenisačima. Ali ona sada sumnja da je epidemiološka struka koju hvali, možda i zataškala prave brojke.

Njezin komentar naišao je čuđenje direktora SC Višnjik Denisa Karlovića koji kaže da im je taj sportski događaj donio najveću promociju za organizaciju svih drugih događanja. O financijskom ishodu da se i ne govori.

- Ali nije prvi put da nam se nameće osjećaj inferiornosti upravo zato što Zadar, a ne Zagreb i drugi gradovi dobiva organizaciju velikih sportskih događaja, ističe direktor SC Višnjik.

Mnogi su se i ranije našli napadali Đokovićev turnir u Zadru, osobito premijera Andrje Plenkovića koji se javio prvom igraču svijeta, ali se postavljalo pitanje koliko je s njim bio u komunikaciji na otvorenom. Sada bi i predsjedniku Vlade trebalo biti jasno kako je to bilo zloglasno. Karlović se ne može se načuditi da je novinarka HRT-a Adria tour proglasila zloglasnim.

Evo što je rekla Mirna Zidarić o zadarskoj epizodi Novaka Đokovića u odnosu na koronavirus.

„Već se gotovo zaboravilo na zloglasni Adria tour koji se, sigurno u dobroj namjeri, ali potpuno pogrešno organizirao u Beogradu i Zadru na inicijativu tenisača koji je smatrao da u tom trenutku zna bolje i više od onih kojima je epidemiologija struka i koji su smatrali da se životi spašavaju sprečavanjem velikih okupljanja pa tako i teniskih turnira diljem svijeta.

Mnogi su mu i tada bezrezervno vjerovali smatrajući da možda zbog globalne popularnosti ima pristup informacijama koje nisu svima dostupne, a samim time i širu sliku, no pogriješili smo.

Nije se tada testiralo Grigora Dimitrova koji je stigao iz zarazom gorućeg SAD-a, kao ni ostale sudionike već su se razmjenjivali srdačni zagrljaji i rukovanja, ne mareći za savjete stručnjaka. Zaraza je buknula, turnir je naprasno prekinut.

Taj neuspjeli pokušaj da se epidemiolozima i ostatku svijeta dokaže da su u krivu, srećom nije rezultirao fatalnim ishodima, barem koliko je javnosti poznato, no bila je to prigoda da svi naučimo lekciju", poručila je među ostalim novinarka HRT-a.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA