Biznis

SKUPŠTSKUPŠTINA POTVRDILA I ŠEFOVE CEHOVA

Novo vodstvo Udruženja obrtnika: Maltu naslijedio Bajlo

Emilijo Bajlo novi je predsjednik Udruženja obrtnika Zadar.

Emilijo Bajlo novi je predsjednik Udruženja obrtnika Zadar.

Bajlo je vlasnik obrta za prijevoz, pripremne radove na gradilištu i vuču vozila od siječnja 2002. godine, od kada je ujedno aktivan i u komorskom sustavu, kao član Ceha prijevoza, Skupštine i Nadzornog odbora Udruženja. Od 2010. godine obnašao je dužnost predsjednika Ceha prijevoza i člana Upravnog odbora Udruženja. Osim na razini Udruženja, Emilijo Bajlo je bio aktivan i na županijskoj i nacionalnoj razini obrtničkog komorskog sustava. U razdoblju 2010. - 2014. godine obnašao je funkciju Potpredsjednika Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, a od sljedećeg mandata 2014. - 2018. godine, Emilijo Bajlo preuzeo je funkciju Predsjednika Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, zastupajući pritom interese obrtnika prijevozničke struke na najvišim instancama, sudjelujući u pregovorima s nadležnim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, te u radnim skupinama u nadležnom ministarstvu koje izrađuju prijedloge relevantnih propisa koji reguliraju obavljanje prijevozničke struke. Bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika Udruženja obrtnika Zadar na kojem će zamijeniti Mladena Maltu koji se zahvalio kolegama obrtnicima na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji.

Za potpredsjednika Udruženja u narednom mandatnom razdoblju imenovan je Neven Vitlov, dugogodišnji aktivni obrtnik, vlasnik ribarskog obrta „Nekton", koji je u proteklom radu kvalitetno obnašao više funkcija u obrtničkom komorskom sustavu, poput predsjednika Ceha ribarstva, marikulture i poljodjelstva, člana Upravnog odbora Udruženja, podpredsjednika Ceha ribara i člana Skupštine Obrtničke komore Zadarske županije, te člana Koordinacije plivaričara HOK-a. U svom dosadašnjem radu sudjelovao je u rješavanju niza problema ribara sa područja Zadarske županije, poput ribarske infrastrukture, odnosno ribarske luke, cijene vezova te je uspostavljena uspješna komunikacija s Upravom za ribarstvo.

Novo vodstvo i ostala članove tijela Udružena obrtnika Zadar imenovala je Skupština na konstituirajućoj sjednici, održanoj 19. svibnja. Skupština broji ukupno 15 članova, od kojih Ceh ugostiteljstva i turizma te Ceh uslužnog obrta imaju po 3 predstavnika, Ceh intelektualnih usluga, Ceh graditeljstva i Ceh trgovine po 2 predstavnika, a Ceh prijevoza osoba i stvari na kopnu i moru, Ceh proizvodnog obrta i Ceh ribarstva, marikulture i poljodjelstva po jednog predstavnika. Imenovan je i Upravni odbor Udruženja, čiji članovi su ujedno i izabrani predsjednici naprijed navedenih cehova koji djeluju pri Udruženju, a jedan član je potpredsjednik Udruženja, objavili su iz UOZ-a uz imena:

Dinko Adžić - predsjednik Ceha graditeljstva

Marin Deur - predsjednik Ceha prijevoza osoba i stvari na kopnu i moru

Hrvoje Grandov - predsjednik Ceha intelektualnih usluga

Robert Kovačević - predsjednik Ceha ugostiteljstva i turizma

Marinko Mekelenić - predsjednik Ceha ribarstva, marikulture i poljodjelstva

Branimir Protić - predsjednik Ceha proizvodnog obrta

Alen Radeta - predsjednik Ceha trgovine

Đon Sereći - predsjednik Ceha uslužnog obrta

Neven Vitlov - potpredsjednik Udruženja

- Ujedno je na ovoj sjednici imenovan i Nadzorni odbor Udruženja obrtnika Zadar koji broji tri člana. Na ovoj sjednici Skupštine, vodeći računa o kriterijima strukovne i teritorijalne zastupljenosti izabrano je i 9 predstavnika u Skupštini Obrtničke komore Zadarske županije, priopćili su iz Udruženja obrtnika Zadar.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA