Hrvatska i svijet

ZATIŠJE NA MORU

Od ponedjeljka privremena obustava lova na srdele

Kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama, a trajat će sve do 15. veljače 2022. godine u 24:00 sata

U ponoć 17. siječnja 2022. godine na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama, a trajat će sve do 15. veljače 2022. godine u 24:00 sata. Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine. U sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za obustavu ribolova plivaricama isplaćeno je više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 % raspoloživih sredstava.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51 % ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova. Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore će se utvrditi odgovarajućim propisom nakon odobrenja novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine.

Svi zainteresirani dužni su dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu [email protected] do 17. siječnja 2022. godine, a rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 17. siječnja do 15. veljače 2022. godine, odnosno tijekom cijele privremene obustave. Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplati donosit će se nakon odobrenja gore navedenoga Programa i donošenja podzakonskih propisa sukladno Programu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA