Zabava

UZ GOSTE ZABAVNOG PROGRAMA U HNK ZADAR

Održan 30. Benja - fest: učenici pjevali, tko su najbolji?

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u petak je održan jubilarni 30. po redu glazbeno-scenski festival Benja-fest.


U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u petak je održan jubilarni 30. po redu glazbeno-scenski festival Benja-fest.

Riječ je tradicionalnom događaju koji se odvija u organizaciji Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje i koji okuplja učenike te škole koji se natječu u glazbenom dijelu festivala.
U natjecateljskom dijelu nastupilo je petnaest učenika i učenica, a natjecali su se u dvije kategorije.

U kategoriji 1.- 4. razreda prvo mjesto osvojila je Mihaela Miočić, učenica 1. razreda iz Područne škole u Diklu s pjesmom Hajde da ludujemo (Tajči).

U kategoriji 5. - 8. razreda prvo mjesto osvojila je Rafaela Šuljić, učenica 8. b razreda s pjesmom Ex is & Oh is (Elle King).

 

 

Voditelji, Nela Novak, Antea Slavica i Roko Krpina, učenici šestog razreda i izvođači su svojim umijećem oduševili publiku i stručni ocjenjivački sud.
Na kraju programa ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje  Dražen Adžić uručio je nagrade pobjednicama i zahvalio na organizaciji glavnoj voditeljici projekta Mariji Vičević, profesorici Glazbene kulture i voditeljici klape Benja koja je nedavno osvojila 2. nagradu žirija na Festivalu dječjih klapa u Zadru i 1. nagradu žirija na 1. smotri dječjih klapa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, kao i prof. Josipu Jakovinoviću također voditelju ovog festivala.

Kao gosti programa nastupili su klapa Benja, idječji zbor Libretići iz Zadra pod vodstvom Ivane Begović i Dinka Habuša, plesna udruga Plesaonica čija je voditeljica Lara Pavić te zadarski rock bend The Billy.

Cjelokupni program odvijao se pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda koji su činili Asja Vuković, prof., Tomislav Pehar, prof. i Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra.

Suradnici 30. jubilarnog Benja-festa bili su Nevia Ljubičić, prof. hrvatskog jezika koja je napisala tekst festivala i uvježbala voditelje i Josipa Čačić Orlović, prof. Likovne kulture koja je osmislila i uredila scenografiju.

Uz puno veselih glazbenih vibracija iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje poručuju da se vidimo i dogodine.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA