Biznis

TVORNICA IZ BENKOVCA U DRUŠTVU NAJBOLJIH

Olimp osvojio Zlatnu kunu za najuspješnije srednje poduzeće u Hrvatskoj

Nakon što je tri godine zaredom osvojio Zlatnu kunu na lokalnoj razini, benkovački Olimp sinoć je proglašen najuspješnijim srednjim poduzećem u Hrvatskoj.

Nakon što je tri godine zaredom osvojio Zlatnu kunu na lokalnoj razini, benkovački Olimp sinoć je proglašen najuspješnijim srednjim poduzećem u Hrvatskoj.

Na svečanosti održanoj sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu direktorici te tvrtke Simoni Petričić uručena je Zlatna kuna, nagrada kojom Hrvatska gospodarska komora od 1993. odaje priznanje najuspješnijim tvrtkama u Hrvatskoj.

Olimp je prva i jedina tvornica u Hrvatskoj koja proizvodi gotove proizvode za potpalu vatre i izvozi ih u Europsku uniju, Sjevernu Afriku, Bliski Istok, Australiju, Novi Zeland i Južnoafričku Republiku. Uz primjenu visoke tehnologije i visoke kvalitete proizvoda, kao pokretač uspjeha ističu vlastiti tim, kao i to da nastavljaju s investicijama u novu infrastrukturu, strojeve i tehnologiju, digitalizaciju poslovanja, ali i rast broja zaposlenih.

Ove godine Zlatna kuna dodijeljena je u ukupno šest kategorija. Nagradu za životno djelo dobio je bivši dugogodišnji predsjednik uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago zbog osobnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva, posebno u području izvozno orijentirane industrije. U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu osvojio je karlovački HS Produkt, najboljim malim poduzećem proglašen je Aquarium Pula, dok su u kategoriji banke i društva za osiguranje nagradu odnijeli Erste banka i Wiener osiguranje. Najinovativnijom tvrtkom proglašena je osječka Orqa koja se u pet godina od osnutka prometnula u jednu od tehnološki najnaprednijih tvrtki, koja proizvodi i u više od 50 zemalja diljem svijeta izvozi video sustave i komponente bespilotnih letjelica.

- Zbog iznimnih pojedinaca, neovisno o tome radi li se o umjetnicima, znanstvenicima, sportašima ili poduzetnicima, često smo zemlja kojoj se divi cijeli svijet. Među ovogodišnjim nominiranim i laureatima imamo tvrtke i pojedince koji mogu biti zvijezde vodilje našoj djeci, koji u našoj zemlji stvaraju globalne uspjehe, postaju mjerilo kvalitete i lideri u najnaprednijim tehnologijama. Istovremeno, imamo i one koji su garancija sigurnosti, stabilnosti i održivosti svih ovih intenzivnih i izazovnih godina, u kojima su mnogi giganti nestajali s tržišta, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović na svečanoj dodjeli u Zagrebu.

U središnjoj nacionalnoj kazališnoj kući okupili su se predstavnici poslovne zajednice koji već jesu i oni koji tek postaju brend Hrvatske na europskom i svjetskom tržištu.

- Gospodarski trenutak u kojemu se nalazimo, vrijeme isprepletanih kriza koje su s nama pune tri godine, čini da smo mi kao Vlada u situaciji gdje opetovano moramo intervenirati u gospodarstvo, kako bi građanima ali i brojim kompanijama pomogli da prebrode krizu", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je istaknuo da smo danas u društvu zemalja koje će imati najveći rast BDP-a unatoč nepovoljnim prognozama, a za to su zaslužni gospodarstvenici i između ostalog, i laureati Zlatne kune.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA