Sport

KOŠARKAŠI PUTUJU NA DVA GOSTOVANJA

Olimpija je favorit, ali ponovi li se izdanje Zadra kao sa Zvezdom i Budućnosti...

Nije se lako vratiti u pravi ritam nakon onakvog poraza od Budućnosti ali dat ćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi Cedevitu Olimpiju, kaže Ramljak

Pred košarkašima Zadra nove su dvije gostujuće utakmice koje će odigrati u razmaku od samo tri dana. Prvo ih u subotu od 21 sat očekuje susret 8. kola AdmiralBet ABA lige kod Cedevite Olimpije, a zatim i ogled 9. kola HT Premijer lige kod Zaboka.

Gledajući snagu i kvalitetu protivnika već je na prvu jasno kako su ispred momčadi s Višnjika dvije suprotne utakmice. Iako nije baš najbolje ušla u sezonu (0-5 u EuroCupu, 4-2 u ABA ligi), Cedevita Olimpija prepuna je sjajnih igrača i na svom je parketu sigurno favorit. Baš kao što su to i Zadrani u dvoboju protiv Zaboka.

Ipak, pobjeda u Beogradu i vrhunsko izdanje protiv Budućnosti, igračima Danijela Jusupa daje za pravo nadati se kako bi i u Ljubljani mogli do novog pothvata.

- Iskoristili smo tjedan da se pokušamo oporaviti od tog poraza od Budućnosti i napravili smo sve ono što smo mislili da je trebalo. Vratili su nam se u sastav nakon ozljeda Sani Čampara i Leon Šantelj, tako da ćemo protiv Cedevita Olimpije nastupiti kompletni. Snagu protivnika ne treba previše naglašavati. To je momčad koja igra EuroCup, doduše zadnjih utakmica nekompletni zbog povreda, ali bez obzira na to i dalje su vrlo jaka ekipa. Mi u tu utakmicu moramo ući maksimalno, dati najbolje što možemo i da vratimo samopouzdanje - kaže Jusup.

Na tragu razmišljanja trenera Jusupa je i kapetan Zadra, Marko Ramljak.

- Nije se lako vratiti u pravi ritam nakon onakvog poraza od Budućnosti ali dat ćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi Cedevitu Olimpiju koja ima problema s ozlijeđenim igračima. Nisu na razini na kojoj bi željeli biti ali to nisu naši problemi. Mi ćemo i ovu utakmicu odigrati onako kako smo igrali i protiv Zvezde i protiv Budućnosti i pokušati uspostaviti naš ritam. Vjerujem da nismo bez šansi u ovom dvoboju - kaže Ramljak.

Premda i utakmica protiv Zaboka u ponedjeljak ima svoju važnost, prvenstveno u pogledu zadržavanja u vrhu poretka domaćeg prvenstva, sva je pažnja Zadrana trenutačno usmjerena prema ljubljanskom ogledu.

- Zabokom ćemo se baviti nakon Cedevite Olimpije. Moji pomoćnici rade pripremu za tu utakmicu. Znamo da im je došao novi trener. Držali su Split prošlo kolo na konopcima i morat ćemo se dobro oznojiti kako bismo ih svladali na njihovom parketu - zaključio je Jusup.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA