Zadar

BORBA PROTIV NEODGOVORNIH TURISTA

Općina potrpala ležaljke i šatore s plaže u kamion

Kako su stvari posljednjih dana eskalirale, a mnogi se žale kako ne mogu naći mjesto na plaži dok drugi drže opremu bez da ju koriste, komunalci su stigli u Mandre te sve potrpali u kamion i odveli kod mjesnog igrališta

S problemom ostavljanja ručnika i ležaljki na plažama, čime se "rezerviraju" mjesta, ove su se godine ozbiljno uhvatili u Općini Kolan. Kako su stvari posljednjih dana eskalirale, a mnogi se žale kako ne mogu naći mjesto na plaži dok drugi drže opremu bez da ju koriste, komunalci su stigli u Mandre te sve potrpali u kamion i odveli kod mjesnog igrališta.

- Molimo poštovane stanovnike i posjetitelje Općine Kolan da prije odlaska s plaže pokupe svoje stvari jer će iste biti uklonjene od strane komunalnih redara Općine Kolan. Uklonjene predmete možete pokupiti ispred igrališta u Mandrama te napominjemo kako zaposlenici Općine Kolan nisu odgovorni za predmete koji su uklonjeni, poručuju iz Općine.

Sličnih akcija do sada je bilo u nekoliko općina i gradova u Hrvatskoj. U Medulinu je propisana kazna od 500 kuna, u Makarskoj redovito "čiste" plažu od ostavljenih ručnika, a načelnik Tribunja prošle je godine sam kupio prostirke i najavio kako će ih odnijeti u azil za napuštene životinje ako vlasnici ne dođu po njih.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA