Zadar

NASTAVAK TRADICIJE

Općina Vrsi nabavlja radne materijale za sve školarce

Odluku o besplatnim radnim materijalima za učenike Osnovne škole donosi i potpisuje Općinski načelnik Luka Perinić

Iako su ljetni praznici u punom zamahu i malo koji školarac razmišlja o ponovnom povratku u školske klupe i učeničku svakodnevicu, pripreme za početak nove školske godine su u tijeku. Roditelji 129 osnovnoškolaca s područja Općine Vrsi ne moraju brinuti oko nabave udžbenika, radnih bilježnica i ostalih popratnih materijala koji su potrebni u svladavanju nastavnih procesa.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja proteklih nekoliko godina omogućuje svim učenicima u Hrvatskoj besplatne udžbenike, dok treću godinu za redom, Općina Vrsi u potpunosti financira i nabavlja radne bilježnice, likovne mape te kutije za likovnu i tehničku kulturu. Odluku o besplatnim radnim materijalima za učenike Osnovne škole donosi i potpisuje Općinski načelnik Luka Perinić, koji vjeruje kako će roditeljima navedena odluka financijski olakšati početak nove školske godine.

- S nabavom radnih bilježnica i ostalih popratnih, radnih materijala započeli smo prije tri godine sa željom i namjerom da roditeljima rasteretimo kućni budžet. Smatram kako primarno obrazovanje treba za sve učenike biti u potpunosti besplatno jer nažalost, nemaju svi jednake financijske mogućnosti, a troškovi su isti. Vidim da se u posljednje vrijeme sve više jedinica lokalne samouprave uključuje u financiranje troškova obrazovanja, što zasigurno pridonosi jednakim razvojnim mogućnostima za sve učenike, neovisno o njihovoj financijskoj situaciji, navodi načelnik Luka Perinić.

Udžbenici, radne bilježnice i popratni materijali učenike će dočekati u školskim klupama 6. rujna, za kad je predviđen prvi dan nove školske 2021./2022. godine

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA